Sute de mii de români aleg Marea Britanie. Cifre impresionante ale celor celor care și-au luat rezidența – Capital

Românii au dat lovitura în Marea Britanie. Potrivit datelor oficiale publicate joi, 918.270 de cetățeni români au solicitat statutul de rezident în Regatul Unit post-Brexit în temeiul Settlement Scheme (Schema de Stabilire) pentru cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, până la data de 31 martie 2021.

În fața românilor se mai află doar cetățenii polonezi. Aceștia sunt mai numeroși decât românii. Un număr de 975.180 de polonezi au depus cereri. Românii sunt cei mai numeroși în Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unit.

Din totalul cererilor depuse de cetățenii români 852.310 au fost soluționate până acum, 33% primind Statut Stabilit (rezidență permanentă, pentru cei care au fost în UK timp de peste cinci) ani. Un procent de 62% Statut Prestabilit (rezidență temporară pentru cei care au fost în UK sub cinci ani, cu drept de a cere Statut Stabilit la împlinirea a cinci ani). Un procent de 5% dintre cereri au fost respinse, potrivit datelor prezentate joi de ministerul de interne britanic.

Aceste cereri se fac pe internet. Este nevoie de dovada perioadei aflării în UK, a identității. În plus, este necesar și un control de cazier judiciar.

Câți români sunt în Marea Britanie

Datele privind estimarea populației românești din UK referitoare la anul încheiat la 30 iunie 2020 arătau un număr impresionat de români. Este vorba de 404.000 cetățeni români prezenți în Marea Britanie. Cu toate acestea, nu este exclusă ca mulți dintre cei care au primit rezidență să nu se mai afle în UK.

Numărul total al cetățenilor UE care au depus cereri de rezidență se ridica la 30 aprilie 2021 la 5,42 milioane. Dintre cele 5,42 de milioane au fost rezolvate 5,12 milioane.

Termenul limită de depunere a acestor cereri este 30 iunie 2021, pentru persoanele care s-au aflat legal în UK înainte de 31 decembrie 2020. De la 1 ianuarie 2021 UK a pus capăt libertății de circulație pentru cei noi veniți din UE.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *