Svetlana Alexievici, laureată a Premiului Nobel, interogată de anchetatorii din Belarus în contextul protestelor – International

Laureata premiului Nobel pentru Literatură Svetlana Alexievici a fost chemată de anchetatorii statului rus să dea declarații cu privire la un caz deschis împotriva Consiliului opoziției, a spus luni grupul, relatează Reuters.

Alexievici, care a câștigat premiul Nobel pentru Literatură în 2015, este membră a unui Consiliu de coordonare a Opoziției care a fost creat de către opozanții liderului Alexandr Lukașenko după disputatele alegeri din 9 august, alegeri care au iscat uriașe proteste la nivel național.

Alexievici va veni pentru a fi interogată la Comitetul Investigativ miercuri, a spus un purtător de cuvânt al Consiliului.

Alexievici, 72 de ani, nu ar fi luat parte la niciuna dintre întâlnirile publice ale Consiliului. Ea ar fi ieșit extrem de rar din casă din cauza pandemiei de coronavirus.

Scrierile lui Alexivici, bazate pe povești transmise oral și înregistrate, au trasat decenii ale vieții în Uniunea Sovietică până la dizolvarea sa, precum și experiențe ale oamenilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și al dezastrului nuclear de la Cernobîl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *