Taiwanul va dona 6 milioane de dolari către cinci oraşe din Ucraina, în semn de sprijin şi pentru a reconstrui şcolile şi infrastructura civilă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Taiwanul a anunţat marţi că va dona 6 milioane de dolari către cinci oraşe ucrainene afectate de invazia Rusiei, inclusiv Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, în semn de sprijin şi pentru a reconstrui şcolile şi infrastructura civilă, potrivit unui comunicat al Ministerului taiwanez de Externe.

Școală distrusă de bombardamentele rusești în satul Vilhivka, regiunea HarkovFoto: Sergey BOBOK / AFP / Profimedia Images

Într-o convorbire telefonică cu primarul Harkovului, Ihor Terekhov, ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, a spus că Taipei va dona 2 milioane de dolari Harkovului şi 500.000 de dolari în plus pentru Cernihiv, Nikolaev, Sumî şi Zaporijie, relatează News.ro citând CNN.

„Oamenii din Taiwan sunt empatici şi sunt alături de poporul Ucrainei, deoarece ne confruntăm de mult cu ameninţările din China”, i-a transmis Wu lui Terekhov.

„Sperăm că ajutorul nostru în reconstruirea infrastructurii civile grav distruse poate atenua impactul produs asupra poporului ucrainean de război”, a mai subliniat el.

Potrivit comunicatului Ministerului taiwanez de Externe, Terekhov şi-a exprimat recunoştinţa şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să-l invite pe Wu la Harkov după încheierea războiului.

Convorbirea telefonică cu primarul Harkovului urmează unui apel cu primarul Kievului, Vitali Kliciko, în aprilie, când Taipei a anunţat o donaţie de 8,8 milioane de dolari către Ucraina.

Taiwanul nu are relaţii diplomatice oficiale cu Ucraina.

Vinerea trecută, Ministerul de Externe din Taiwan a anunţat că a finalizat transportul a 582 de tone de ajutoare şi provizii către poporul ucrainean.

____

spot_imgspot_img