Tancuri și drone pentru Ucraina: SUA anunță o nouă asistență suplimentară de 400 de milioane de dolari

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Departamentul american al Apărării a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari, în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei (USAI), potrivit CNN.

Rachete HAWK și un elicopter IAR 330 PumaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Pachetul include tancuri și drone.

„Pachetul USAI subliniază angajamentul continuu al SUA de a sprijini Ucraina prin satisfacerea celor mai urgente cerințe ale acesteia… în același timp, consolidând capacitatea forțelor armate ucrainene de a-și apăra suveranitatea pe termen lung”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh.

Pachetul include tancuri T-72 recondiționate, noi drone Phoenix Ghost, fonduri pentru recondiționarea sistemelor de apărare aeriană HAWK pentru a fi trimise în Ucraina și altă tehnică militară și muniție.

Tancurile vor proveni din Republica Cehă, SUA plătind pentru recondiționarea a 45 dintre ele, potrivit lui Singh, iar Olanda plătește pentru recondiționarea altor 45 de tancuri.

Unele dintre tancuri ar trebui să fie livrate până la sfârșitul lunii decembrie, a declarat Singh.

„Acestea vor fi cele mai avansate tancuri din punct de vedere tehnic de pe câmpul de luptă”, a adăugat ea.

De asemenea, Singh a anunțat că o parte din dronele Phoenix Ghost promise anterior Ucrainei au fost deja livrate.

„Am văzut deja succese pe câmpul de luptă, dar nu am un termen exact pentru când va fi livrată următoarea tranșă”, a spus ea.

Statele Unite vor recondiționa pentru prima dată sistemele de rachete de apărare aeriană HAWK cu ajutorul finanțării Inițiativei de asistență pentru securitatea Ucrainei, a declarat Singh în timpul conferinței.

Singh nu a dorit să precizeze câte sisteme de apărare aeriană HAWK vor fi recondiționate și trimise în Ucraina, invocând securitatea operațională.

Ucraina a cerut aliaților NATO și SUA mai multe sisteme de apărare aeriană, deoarece forțele rusești au continuat să atace țara cu rachete și drone de fabricație iraniană.

spot_imgspot_img