Țara care începe vaccinarea cu a treia doză! Oamenii o vor putea primi de la 1 august – Capital

Țara care începe vaccinarea cu a treia doză! Oamenii o vor putea primi de la 1 august

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat în cadrul emisiunii ”Bună dimineața, Ungaria”, difuzată la postul public maghiae Radio Kossuth, că ungurii se vor putea vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin.

El spune că acesta va fi valabilă de la data de 1 august și îi liniștește pe oameni cu privire la numărul dozelor, spunând că Ungaria are cantitatea necesară.

Acesta a mai spus că administrarea celei de-a treia doze se poate face la patru luni de la a doua, dar că medicii pot decide și un alt interval. Aceștia sunt cei care vor decide și ce fel de vaccin va fi folosit, notează ziarulromânesc.at.

Ungaria, una dintre cele mai sigure țări din Europa

Premierul de la Budapesta spune că Ungaria este una dintre cele mai sigure țări din Europa, dacă nu chiar cea mai sigură, având în vedere numărul de persoane vaccinate.

Amintim că proporția celor care au primit și rapelul este mai mare decât în Germania sau Marea Britanie.

Noua variantă a coronavirusului, care este mult mai contagioasă, reprezintă un pericol pentru cei care nu s-au vaccinat. De aceea, cei cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au fost vaccinaţi până acum, vor fi contactaţi personal, a subliniat Viktor Orban.

Cu două zile înainte de începerea şcolii, în toate instituţiile de învăţământ va deveni posibilă vaccinarea copiilor de peste 12 ani, dacă părinţii acestora sunt de acord cu vaccinarea, a mai anunţat prim-ministrul.

Premierul a declarat că 13-14% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au primit deja vaccinul.

Vaccinarea celor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani progresează într-un ritm rapid, proporţia celor vaccinaţi fiind de aproximativ 45%, a spus premierul de la Budapesta.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *