Țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca încep să reia imunizarea cu acest ser – Coronavirus

0
1

Mai multe state au anunțat deja că reiau imunizarea cu vaccinul anti-Covid AstraZeneca, după ce au suspendat vaccinarea din cauza unor cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, liniștite fiind de rezultatele anchetei Agenției Europene a Medicamentului care arată că vaccinul britanic-suedez este ”sigur și eficient”.

UPDATE 20.30: Spania va relua folosirea vaccinului anti-Covid AstraZeneca de săptămâna viitoare, relatează ziarul El Pais, citând surse prezente la întâlnirea guvernului, scrie Reuters

Cipru a anunțat la rândul său că va relua vaccinările cu AstraZeneca începând de luni, după ce autoritățile au suspendat administrarea serului pe 15 martie în așteptarea analizei Agenției Europene a Medicamentului.

Pentru a liniști populația, premierul Franței, Jean Castex, și premierul Marii Britanii, Boris Johnson, au anunțat că se vor vaccina vineri cu serul AstraZeneca.

De asemenea, Lituania și Letonia au anunțat și ele că reiau vaccinarea cu AstraZeneca, potrivit miniștrilor Sănătății ai acestor state.

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care peste 10 țări au suspendat folosirea acestuia. ”Este sigur și eficient”, subliniază EMA deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccin.

EMA va actualiza ghidul pentru a include o explicație în prospect cu privire la potențialul risc.

”Aceste informații ar trebui să fie furnizate cadrelor medicale și publicului… (Împreună cu) semnele și simptomele, astfel încât să poată fi luate măsuri în timp util pentru a atenua aceste riscuri.”, spune directaea EMA, Emer Cooke.

Președinta Comisiei pentru siguranța medicamentelor Sabine Strauss spune că schimbarea prospectului este o acțiune suficientă înainte de studii ulterioare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here