Taxe mici si stabilitate la doar 75 de km de Bucuresti

Daca vrei sa iti infiintezi o firma, este bine sa iti faci un plan foarte bine pus la punct. Unul dintre lucrurile asupra caruia trebuie sa te hotarasti este locul in care va functiona firma. Desi Romania este alegerea evidenta, Bulgaria poate sa fie o varianta cat se poate de inteligenta. La doar 75 de km de poti gasi un taram cu o fiscalitate mult mai atractiva decat in Romania, cu costuri mai mici si mai multe oportunitati.

De ce aleg mai multi romani sa isi faca firma in Bulgaria?

Ideea de firma in Bulgaria incanta din ce in ce mai multi romani. Motivele sunt destul de multe:

  • stabilitatea economica este mai mare. Leva bulgareasca este strans legata de euro, ceea ce ii confera o stabilitate mult mai mare.
  • Taxele mai mici. Impozitul pe profit este de doar 10%, impozitul de dividende este de 16% si in general, costurile sunt mai mici;
  • Capital social mai mic. Suma minima ce trebuie sa fie depusa pentru capitalul social din Bulgaria este de doar 2 euro. IN Romania, suma ajunge la mai mult de 45 de euro.
  • Curs valutar fix. Asa cum am amintit, cursul valutar in Bulgaria este fix si depinde de euro. Acest lucru este un punct care asigura stabilitate.
  • Salarii mai mici. Pentru un antreprenor acest lucru poate sa fie un avantaj major, deoarece are cheltuieli mai mici cu oamenii angajati.
  • Costul serviciilor de contabilitate este si el mai mic si de asemenea, costul de inchiriere a unui birou este mai mic.

Contrar asteptarilor, deschiderea unei firme in Bulgaria nu presupune foarte multe deplasari si prezinta o flexibilitate destul de mare. In ceea ce priveste domeniile in care se poate activa, orice domeniu este acceptat. Cei mai multi romani insa, aleg sa isi deschida afaceri in turism sau in transport. Transportul, de regula, este foarte profitabil deoarece Bulgaria face legatura dintre Asia si Europa.

Daca vrei , asadar, o afacere in care sa platesti taxe mai mici si sa te bucuri de o siguranta mai mare, Bulgaria este o solutie foarte buna.

Afla usor distante cu 002.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *