Timiș: Robu spune că ar fi utilă ștampilarea celor aflați în carantină/ izolați la domiciliu – Coronavirus

​Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, a declarat că ştampilarea vizibilă, cu tuş, a mâinii celor care trebuie să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, pe fondul coronavirusului, ar fi o măsură “extrem de utilă” pentru monitorizarea mai eficientă a acestor persoane, relatează Agerpres.

„Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile. Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei – şi nu aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun ‘deştept’ care să mă considere rasist! -, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi – v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră -, de la cei care ştim că pe unde au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul – şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină? De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei. Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!”, a spus primarul Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara.

Edilul a prezentat şi date referitoare la persoanele infectate cu noul coronavirus care au vindecate în Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara. El a precizat că aceasta este ultima comunicare de acest fel pe care o mai face, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice decât de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică.

„Aşadar, astăzi (sâmbătă, n.r.) o nouă zi bună la Timişoara: încă 11 vindecaţi în spitalul primăriei Timişoara, Victor Babeş. În total avem acum 47 de vindecaţi dintr-un total de 55 avuţi pozitivi. (…). Cei 11 vindecaţi astăzi, referiţi mai sus, vor fi externaţi la noapte şi mâine. Bravo medicilor timişoreni!”, a afirmat primarul Nicolae Robu. El le-a adresat un nou mesaj timişorenilor, „fără panică, optimişti, dar prudenţi, disciplinaţi şi responsabili”.

„Încă o dată, fac apel la calm, dar totodată la responsabilitate. Trebuie să fim solidari, trebuie să fim respectuoşi, aprioric, cu toţi semenii. Dar în egală măsură, trebuie să fim necruţători cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali, pur şi simplu. Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în ţară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt etc., apoi la cei ce ajunşi acasă, nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar şi la reprezentanţii autorităţilor ce nu-şi fac datoria cu conştiinciozitate, cu rigoare desăvârşită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în ţară, cât şi în diversele localităţi în care ajung cei veniţi” a mai scris primarul Nicolae Robu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *