Timişoara: O persoană a încercat să incendieze steagurile din faţa primăriei. Bărbatul a fost prins de poliţie / Reacția primarului Dominic Fritz

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un bărbat a încercat, sâmbătă, să incendieze steagurile din faţa sediului Primăriei Timişoara, poliţia intervenind de urgenţă după ce gardianul instituţiei a observat gestul acestuia, relatează News.ro. Primarul orașului, Dominic Fritz, a reacționat în urma incidentului, afirmând că gestul „nu este un protest inocent, ci o faptă penală”, provocată de „extremismul naţionalist”, şi că autorii sunt „aceiaşi huligani care au intrat cu forţă în primărie, cu George Simion în frunte”.

Steagurile din faţa Primăriei TimişoaraFoto: Facebook – Dominic Samuel Fritz

Incidentul, care a fost făcut public de către primarul Dominic Fritz, pe Facebook, a avut loc sâmbătă la ora 11.40. poliţia şi pompieri au intervenit după ce gardianul l-a observat pe bărbatul care a încercat să incendieze steagurile folosindu-se de o torţă.

Edilul anunţă că „unele steaguri au fost uşor afectate şi vor fi înlocuite”.

„Această acţiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea uşor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naţionalist cu care se încearcă otrăvirea comunităţii noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Ştim cine sunt părinţii spirituali ai acestor fapte – aceiaşi huligani care au scandat sloganuri xenofobe în faţa casei mele şi care au intrat cu forţă în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timişorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiştilor violenţi”, scrie Dominic Fritz pe reţeaua de socializare.

spot_imgspot_img