Tips-uri pentru a alege rucsacul corect

Rucsacurile au căpătat popularitate în ultimii ani, nu doar în rândul persoanelor care practică sport sau a bărbaților, ci și în rândul femeilor, fiind unisex. Pentru a alege un rucsac care să arate bine și să corespundă tuturor așteptărilor și necesităților tale, am pregătit o listă de sfaturi.

Rucsacurile au căpătat popularitate în ultimii ani, nu doar în rândul persoanelor care practică sport sau a bărbaților, ci și în rândul femeilor, fiind unisex.  Acest tip de geantă este rezistent și foarte comod, datorită faptului că este încăpător, poate fi transportat în spate, astfel că mâinile îți sunt mereu libere. Datorită gamei variate de designuri, culori, forme și printuri, poți cumpăra un rucsac pe care să-l folosești  la universitate, birou sau când mergi cu prietenii la picnic. 

Pentru a alege un rucsac care să arate bine și să corespundă tuturor așteptărilor și necesităților tale, am pregătit o listă de sfaturi.

Gândește-te unde îl vei folosi

Înainte să investești într-un rucsac, gândește-te unde îl vei folosi. Dacă ai nevoie de rucsac pentru călătorii, atunci orientează-te spre dimensiuni mari, cu mânere comode și să fie fabricat din materiale rezistente la ploaie și alte condiții extreme. În caz că preconizezi o călătorie în munți ai nevoie de un rucsac ergonomic foarte ușor, dar încăpător.

Totuși, dacă vrei să-ți cumperi un rucsac pentru job sau universitate, alege un rucsac, relativ, încăpător, cu spațiu pentru laptop, agendă, pixuri și alte lucruri de care ai nevoie. Un rucsac pentru ieșiri în oraș trebuie să fie mai mic și poți experimenta cu aspectul exterior. Partea pozitivă este că producătorii oferă o varietate mare de culori și printuri.

Documentați-vă despre caracteristicile de bază

De exemplu,  un rucsac cu cadru extern permite mai multă ventilație, iar un rucsac cu rame interne asigură o distribuire mai bună a sarcinii și cântărește mai puțin. Unele rucsacuri sunt dotate cu mai multe buzunare, care te ajută să-ți organizezi mai bine lucrurile, ține cont de acest detaliu atunci când îți cumperi un rucsac. Dacă îți cumperi un rucsac pentru drumeții, atunci pentru o călătorie de iarnă care necesită echipamente voluminoase, luați în considerare un rucsac cu 65 până la 70 de litri sau mai mult. Pentru 3-5 nopți sau excursii pe vreme mai caldă, 50 – 70 litri ar trebui să fie suficient. Pentru un weekend lung, puteți lua un ghiozdan de 30 până la 50 de litri.

Culoarea

Majoritatea rucsacurilor sunt negre, însă este și o gamă largă de nuanțe și texturi. În primul rând gândește-te la outfiturile pe care le vei combina cu acel rucsac. De asemenea, trebuie să înțelegi că un rucsac acoperă în jur de 20-50% din partea vizibilă a corpului și a outfitului. Dacă sunteți adepții hainelor negre, puteți alege rucsacuri în culori contrastante, care vor fi accentul de culoare a ținutei. 

Cunoaște-ți schema de stocare

Un rucsac tradițional are un buzunar frontal  mai mare, care te ajută să-ți organizezi mai ușor lucrurile sau să păstrezi acolo tot de ce crezi că ai nevoie. Dacă pentru cineva asta e ok, sunt oameni care sunt deranjați de atâta dezorganizare. Astfel, înainte de a alege o geantă cu sloturi de stocare și buzunare, trebuie să înțelegi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

Ține cont de confort

Dacă ai o zi plină, în care să ajungi în mai multe locuri, inclusiv la supermarket, atunci sigur trebuie să optezi pentru un rucsac în care îți va încăpea, aproape, tot. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *