Tips&tricks: cum sa alegi o carte de germana pentru copii de varste fragede?

Copiii au capacitatea de a invata o limba straina mult mai usor atunci cand sunt la varste fragede, motiv pentru care parintii trebuie sa ii incurajeze sa profite de acest lucru si trebuie sa ii indrume catre o limba de circulatie internationala extrem de cautata, care sa ii ajute mai tarziu. De exemplu, mamele si tatii care cauta o carte de germana pentru copii trebuie sa stie care sunt cele mai importante elemente de care sa tina cont pentru a lua cea mai buna decizie in beneficiul celor mici.

In functie de varsta copiilor

Primul aspect la care parintii trebuie sa fie atenti atunci cand cauta materiale educative pentru copii este varsta pe care o au. Cartile trebuie sa fie potrivite si adaptate cunostintelor pe care le au cei mici in momentul in care le primesc. De exemplu, atunci cand copiii se afla in clasele primare, au nevoie carti cu cat mai multe ilustratii desenate si cu un numar redus de texte, pentru a le putea folosi cat mai usor, precum cele de la Booklandia.

Psihologii sustin ca la varste fragede, micutii cauta mai mult imaginile si mai putin informatiile pe care sa le asimileze, fiindu-le astfel mult mai usor sa asocieze pozele sau ilustratiile cu semnificatia pe care o au. Cand vine, insa despre adolescenti, ideale sunt materialele educative care sa contina si exercitii care sa le stimuleze imaginatia si creativitatea.

O carte de germana pentru copii in functie de acreditari

Un alt detaliu extrem de important pe care mamele si tatii trebuie sa il ia in considerare cand cauta sa cumpere o carte de germana pentru copii este acreditarea. Ideal este ca parintii sa cumpere doar materiale educative care sunt realizate de persoane specializate in domeniu si care sunt acreditate de catre Ministerul Educatiei. In acest fel, ei se asigura ca cei mici au parte de o educatie buna. De exemplu, exercitiile la care au acces copiii trebuie sa fie bine gandite si redactate, astfel incat sa ii atraga catre o limba straina si, in acelasi timp trebuie sa aiba un nivel potrivit pentru fiecare varsta in parte.

Informatii cursive

Nu in ultimul rand, parintii trebuie sa se asigure ca materialele educative pe care le aleg pentru cei mici contin o programa cursiva, care sa urmeze un fir natural al procesului de invatare. Cartile in limba germana sunt impartite pe categorii, in functie de nivelul la care se afla cei mici. Asadar, exista carti pentru incepatori, pentru cei care sunt la un nivel mediu, dar si pentru avansati.

Modelarea educatiei copiilor este o sarcina dificila, de care mamele si tatii trebuie sa se preocupe in permanenta, asftfel incat sa le ofere celor mici acces la o educatie de calitate, care sa ii formeze ca oameni. Cunoasterea limbii germane este astazi un mare avantaj pentru tinerii care isi cauta locuri de munca, iar parintii trebuie sa tina cont de acest aspect. Cu cat cei mici incep sa studieze o limba straina cat mai din timp, cu atat o vor putea asimilar mai usor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *