Tomac: Blocarea aderării României la Schengen este cea mai mare umilință la care suntem supuși în calitate de stat membru al UE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Europarlamentarul PMP Eugen Tomac susține că votul negativ dat aderării României la Schengen este „cea mai mare umilință” pentru țara noastră ca stat UE. „Nu meritam această lecție cinică, însă nici nu trebuie să ne resemnăm”, a scris el pe Facebook.

Eugen Tomac Foto: Inquam Photos – Ilona Andrei

Aderarea României la Schengen a fost blocată de Austria care a votat împotrivă. Olanda, care s-a opus integrării Bulgariei, a votat și ea împotrivă deoarece votul privind cele două țări au fost „la pachet”.

Ce spune Eugen Tomac:

  • „Astăzi se demonstrează cât se poate de limpede că în Uniunea Europeană regulile pot fi călcate în picioare chiar și de cei care ne dau lecții de loialitate față de valorile europene.

  • Este cea mai mare umilință la care suntem supuși în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

    Poate acum va înțelege Parlamentul, Guvernul și, evident, Președintele României că relația cu Uniunea Europeană nu se rezumă doar la subvenții și drept de muncă în alte state.

  • A conta în Europa înseamnă să faci politică europeană, nu să stai la ușă și să aștepți să decidă alții pentru tine.

    Personal, mă simt vinovat chiar dacă atât eu, cât și majoritatea colegilor mei din Parlamentul European, indiferent de partidul din care provin, au muncit mult pentru a reuși; drept urmare toate demersurile legate de Schengen au fost votate.

  • Nu meritam această lecție cinică, însă nici nu trebuie să ne resemnăm.

  • Decizia de astăzi doare și este nemeritată. Însă locul nostru este în Uniunea Europeană, locul nostru este în Schengen și vom reuși”

spot_imgspot_img