TOP 3 sporturi individuale potrivite pentru fetițele cu vârste între 4 și 5 ani și beneficiile acestora

Vârsta de 4-5 ani este una în care copiii încep să se dezvolte foarte mult, iar din punct de vedere fizic, motricitatea și îndemânarea încep să devină din ce în ce mai vizibile. Dacă băiețeii aleargă mai mult și fac, în general, mai multă mișcare, părinții, gândindu-se la sporturi pe care le pot practica fetițele, sunt, de obicei, mai protectivi din acest punct de vedere.

Dacă ai o fetită care a împlinit 4 ani, ar fi timpul să te gândești la ce sport ar putea să înceapă să practice. Pe lângă faptul că îi va fi benefic pentru sănătate, activitățile fizice la aceasta vârstă au și alte avantaje.

3 sporturi individuale pentru fetițe cu vârste între 4 și 5 ani

1.   Gimnastica

Dacă dorești ca fetița ta să se dezvolte armonios și să fie disciplinată, gimnastica este unul dintre cele mai bune sporturi individuale pe care le poate practica. Nu este nevoie ca cea mică să atingă un nivel avansat, ci, pur și simplu, aceasta poate fi o activitate pe care să o facă în timpul liber, păstrându-i si respectându-i și programul de joacă.

Pe lângă faptul că vei avea un copil mai disciplinat și mai în formă, gimnastica o va ajuta pe cea mică să își consume o mare parte din energie, putându-se odihni mai bine. De asemenea, interacțiunea cu alți copii o va ajuta și să își facă noi prietene.

2.  Tenisul

Dacă dorești ca micuța ta să practice un sport puțin mai dinamic, vârsta de 4 sau 5 ani este ideală pentru a începe să joace tenis. Mai mult de atât, dacă acesta este una dintre pasiunile tale, va puteți antrena împreună. Puteți alege până și echipamente asemănătoare, de la rachete și până la ținute, iar o pereche de încălțăminte Jordan pentru copii o va completa cu succes pe cea a micuței.

Tenisul îți va ajuta copilul să fie mult mai deschis și mai vesel, însă îl va ajuta și să își dezvolte dexteritatea.

3.  Baletul

Dacă dorești un sport individual mai feminin pentru fetița ta, baletul este cel mai potrivit. Pe lângă faptul că o va ajuta să se dezvolte armonios, acesta este potrivit atât pentru copiii liniștiți, cât și pentru cei care au nevoie de mai multă disciplină, crescându-le capacitatea de a avea răbdare.

Pentru că nu demult autoritățile au anunțat și un program de suport financiar pentru copiii care practică sport în cadrul cluburilor, ar fi păcat să nu profiți de ocazie pentru a-i da fiicei tale această șansă de a face o pasiune din diferite activități fizice.

Cu siguranță că îți dorești să ai un copil sănătos și dezvoltat armonios. Pentru fiecare există sportul perfect, care să-i și placă și să îl și ajute, așa că nu ezita să-ți ajuți fiica să și-l găsească pe al ei sau, de ce nu, să împărtășiți pasiuni comune, care să vă apropie și mai mult, în cazul în care tu ai unul preferat.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *