Top 5 lideri mondiali care au gestionat greșit pandemia Covid-19 – Capital

O serie de lideri mondiali nu au făcut aproape nimic pentru a combate focarele din țările lor, fie prin minimalizarea severității bolii, fie prin ignorarea științei. Topul de mai jos prezintă lideri care au comis cel puțin una dintre aceste greșeli, cu consecințe devastatoare pentru țările lor, potrivit Yahoo.mail.

Narendra Modi, prim-ministrul Indiei

India este noul epicentru al pandemiei globale, înregistrând aproximativ 400.000 de cazuri noi pe zi. Pacienții cu COVID-19 mor în spitale sau în afara lor deoarece nu există oxigen și nici medicamente care să salveze viața, cum ar fi remdesivir.

Indienii pun aceată tragedie pe seama inconștienței prim-ministrului Narendra Modi. În ianuarie 2021, Modi a declarat că India „a salvat omenirea prin gestionarea eficientă a coroanei”.

Apoi, el și membri ai partidului său au organizat mitinguri de campanie în aer liber, înainte de alegerile din aprilie, fără purtarea măștilor. Ulterior, a permis organizarea unui mare festival religios, cu milioane de oameni.

Jair Bolsonaro, Brazilia

Jair Bolsonaro nu a eșuat doar în gestionarea pandemiei COVID-19, pe care a considerat-o de la început „o mică gripă”, ci a și înrăutățit criza din Brazilia.

Bolsonaro și-a folosit puterile constituționale pentru a interveni în problemele administrative ale Ministerului Sănătății, cum ar fi protocoalele clinice, divulgarea datelor și achiziția de vaccinuri.

A respins legislația care ar fi impus utilizarea măștilor în locurile religioase. Bolsonaro a promovat agresiv medicamente precum hidroxiclorochină, pentru tratarea pacienților COVID-19.

Alexandru Lukașenko, Belarus

Lukașenko nu a recunoscut niciodată amenințarea COVID-19. Nu a pus în aplicare nicio măsură restrictivă și chiar a susținut că virusulputea fi prevenit bând vodcă și lucrând pe câmp.

Donald Trump

Modul greșit în care a tratat pandemia fostul președinte continuă să aibă consecințe devastatoare pe termen lung în SUA. Negarea pandemiei, propagarea activă a dezinformării despre purtarea măștii și conducerea incoerentă au afectat grav America.

Modul în care Trump a dat vina pe China pentru COVID-19, inclusiv cu epitete rasiale, a fost urmată imediat de o creștere aproape dublă a atacurilor asupra americanilor asiatici.

Dezinformarea și retorica anti-științifică pe care le-a promovat continuă să compromită drumul Americii în afara pandemiei. Ultimele sondaje sugerează că 24% dintre americani și 41% dintre republicani spun că nu se vor vaccina.

Andrés Manuel López Obrador, președintele Mexicului

Andrés Manuel López Obrador a căutat să reducă la minimum gravitatea situației din Mexic. A rezistat apelurilor pentru lockdown la nivel național și a continuat să organizeze mitinguri. El a refuzat frecvent să poarte o mască.

Chiar înainte de pandemie, politica de austeritate fiscală extremă a lui López Obrador a făcut mult mai dificilă abordarea unei crize a sănătății, prin limitarea ajutorului financiar COVID-19 pentru cetățeni. Acest lucru a agravat șocul economic cauzat de pandemie în Mexic.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *