TOP 5 motive să vizitezi Albania

După o perioadă extrem de complicată în care vacanțele au ieșit pentru mulți din discuție, pare că putem într-un final să revenim la vechile obiceiuri. Opțiunile nu sunt puține atunci când vorbim de locuri de vizitat, iar pentru a avea parte de o vacanță de vis este bine să facem puțină muncă de cercetare pentru a cunoaște locurile pe care urmează să le vizităm. Dacă e să vorbim despre o vacanță de vis și despre locuri de neuitat într-o țară accesibilă din punct de vedere al prețurilor, atunci o vacanță Albania este exact ceea ce aveți nevoie pentru a evada în sfârșit din cotidian.

 

Albania, în ciuda faptului că este o țară de mici dimensiuni, pune la dispoziția vizitatorilor săi peisaje absolut captivante. Dacă sunteți mai greu de convins, atunci vă oferim 5 motive pentru a alege această țară ca destinație pentru următoarea vacanță 

 

  1. Durrës

Având în vedere faptul că v-am făcut poftă în introducere de puțin aer mediteranean, atunci începem lista de motive cu cel mai important port din Albania, situat în partea de vest a țării. Plajele din Durrës au un farmec aparte, care este completat de istoria și cultura locului, cu puternice influențe romane și bizantine. Portul Durrës este într-adevăr unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să vizitați Albania.

 

 

 

Dacă am început cu aerul mediteranean, atunci este necesar să le satisfacem iubitorilor de plaje și de atmosferă exotică toate dorințele cu un popas în insule. Insulele Ksamil sunt reprezentate de un grup de trei insule mici situate în apropierea coastei, la care se poate ajunge doar cu barca – din micuțul oraș Ksamil. Plajele, chiar dacă sunt de mici dimensiuni, impresionează prin curățenie, dar și prin nisipul alb ce, în contrast cu priveliștea insulelor, creează cadrul exotic perfect.

 

 

 

În cazul în care sunteți iubitori de natură sălbatică, de zone în care omul nu a intervenit prea  mult, atunci trebuie neapărat să ajungeți în sudul Albaniei, în apropierea orașului Saranda, pentru a putea privi Ochiul Albastru. Blue Eye este un adevărat fenomen natural și face parte dintr-un parc național unde puteți evada din mrejele orașului.

 

 

 

Aflat la doar câțiva kilometri de capitala Tirana, Capul Rodon sau Capul Skanderbeg vă pune la dispoziție o priveliște aparte. Micuța peninsulă se întinde de-a lungul Mării Adriatice, iar pe lângă peisajele captivante vă oferă și câteva file de istorie locală, cum ar fi Castelul Rodoni și Biserica Saint Anthony.

 

 

 

După plaje și peisaje sălbatice, închidem lista de motive cu una dintre cele mai impresionante locații turistice din Albania. Cunoscută sub numele de Orașul celor 40 de Sfinți, Saranda este o locație plină de viață, presărată cu baruri, cluburi și restaurante cu produse locale, toate cu vedere spre Marea Ionică.

 

Acestea fiind spuse, aveți toate motivele să vizitați Albania, mai ales pentru varietatea pe care o oferă. Astfel dacă vă doriți să respirați din plin aer mediteranean și să vă delectați privirile cu natura sălbatică și bucăți ale istoriei locale, atunci nu mai stați pe gânduri, faceți-vă bagajele și porniți în următoarea aventură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *