Top cele mai bune filme de pe Netflix

Filmele care ne-au facut sa crestem ca oameni, ne-au inspirat si ne-au ajutat sa intelegem putin mai mult despre lumea in care traim.  Exista filme care ne-au schimbat perspectiva si ne-au facut sa reflectam, sa gandim, sa radem si sa plangem. A saptea arta prezinta adevarurile vietii, iar aceste filme nu pot lipsi din lista de vizionare, deoarece au devenit adevarati clasici ai cinematografiei.

La Vie Est Belle

Al Doilea Razboi Mondial si invazia fascista a Italiei arata cele mai dure represiuni impotriva adversarilor axei. Daca era deja greu sa fii intr-un lagar de concentrare, sa fii alaturi de fiul tau, pe care nu vrei sa-l pierzi, este si mai greu. O drama care patrunde treptat in inima pana cand primele lacrimi incep sa curga.

Matrix

Revolutia tehnologica a fost scuza perfecta pentru fratii Wachowski pentru a crea un film dificil de analizat la prima trecere. La intrebarile adresate de Matrix nu se raspunde pe deplin in timpul filmului, revine spectatorului sa isi imagineze cum ar fi o astfel de lume. Sechelele cauta sa inchida un complot care ar fi fost mai bine deschis.

The Lion King

Disney s-a dovedit a avea o productie infinita de povesti in fabrica sa de vise. Exista multe filme care au iesit din casa mouse-ului, dar The Lion King reuseste sa se incununeze deasupra lor. Aceasta drama despre pierderea unui tata este insufletita de atingerea muzicala si copilareasca, invatand ca nu totul se pierde.

The Departed

Martin Scorsese aratase deja de ce era capabil, dar a surprins din nou. Sa stii totul si sa nu poti spune nimic in acest joc de spionaj pune privitorul intr-o situatie de tensiune constanta. Actiunea este vibranta, avand secvente in care nu poti clipi, deoarece nu vrei sa ratezi nimic.

Big Fish

Tim Burton si-a castigat locul in istoria filmului, iar Big Fish a fost doar piesa care a dovedit ceea ce se stia deja. O poveste care spune cu o nota de comedie si fantezie o drama care este traita in prima lume.

The Girl Next Door

The Girl Next Door spune povestea lui Matthew (Emile Hirsch) este un elev de liceu foarte ambitios, care intentioneaza sa studieze la Universitatea Georgetown si viseaza la o cariera in politica pana cand se indragosteste de Danielle, o frumoasa blonda de 19 ani care se muta alaturi. Acesta afla ca Danielle a avut o cariera de succes ca actrita de filme xxx.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey se desprinde din rolul obisnuit in comediile hilare din nou pentru a juca unul dintre cele mai bune romante. Joel, protagonistul, descopera ca iubita lui a avut toate amintirile despre relatia lor sterse. Pentru a intoarce pagina, el spune sa-si uite si amintirile, dar, chiar inainte de a se intampla, salveaza o ultima imagine a iubirii sale pentru Clementine.

Avatar

Filmul lui James Cameron a fost usa catre o lume vazuta niciodata de om. Povestea este inca povestita de o mie de ori, dar de data aceasta are o calitate a imaginii care ameteste privitorul. O imersiune care provoaca nevoia de a dori sa afle mai multe despre toata acea lume pe care Cameron a creat-o.

V for Vendetta

Adaptarile la benzi desenate nu au iesit niciodata din stil, dar supereroii au fost mereu ganditi. V for Vendetta adapteaza opera mare a lui Alan Moore pe marele ecran, pentru a ne lasa cu unul dintre cei mai iubiti rebeli politici de catre toti. Actiunea sa se impleteste cu momente de dialog pe indelete, in care descoperim lupta pe care o intreprinde activistul de masca.

Slumdog Millionare

Un film magic care arata ca viata este o clasa din care sunt invatate lectii in fiecare zi. El a facut ravagii in 2008 la gala Oscarurilor, luand opt statuete din cele 10 nominalizari. Pur si simplu unica, povestea despre cum un copil fara nimic care reuseste sa devina milionar.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *