Tot ce trebuie sa stii despre anvelopele de vara

Odata ce conditiile climatice se schimba si utilizarea anvelopelor de iarna nu mai este impusa, este necesar ca vehiculul sa fie echipat cu anvelope de vara. Sunt mai multe aspecte de care o persoana va trebui sa tina cont inainte de a face trecerea la anvelopele de vara si atunci cand cumpara astfel de anvelope din magazine.

Diferente intre anvelope de vara si anvelope de iarna

In primul rand, exista o foarte importanta diferenta intre anvelope de vara si anvelope de iarna, care este reprezentata de comportamentul anvelopelor la temperaturi diferite. Anvelopele de vara sunt produsespecial pentru a rezista la valori inalte ale temperaturilor, de peste 30 de grade, ele fiind mai greu de uzat chiar si atunci cand temperaturile sunt extrem de mari. Anvelopele de iarna sunt practic opuse in acest sens pentru ca sunt produse pentru a face fata unor temperaturi mici, sub 7 grade.

Pe timpul verii, anvelopele de iarna se strica mai repede deoarece sunt compuse dintr-un material  special pentru a fi rezistente la frig. In timpul verii aceste anvelope devin foarte moi si se uzeaza mai repede, dar au si potentialul de a produce neplaceri soferilor.

Anvelopele de iarna si de vara sunt realizate din materiale diferite. Cauciucul utilizat pentru anvelope de vara este un material care rezista foarte bine si isi mentine proprietatile la o temperatura ridicata. Atunci cand temperatura scade sub 7 grade, materialul utilizat la anvelopele de vara se va intari si aceste anvelope si vor pierde aderenta chiar si atunci cand soseaua este uscata, iar pe soselele acoperite cu gheata sau zapada, aceste anvelope sunt un pericol real pentru conducatorii auto.

Pentru anvelopele de iarna, cauciucul are rolul de a permite anvelopelor sa isi mentina proprietatile chiar si atunci cand temperaturile scad. Ele isi vor mentine foarte bine aderenta si vor oferi mai multa siguranta conducatorului auto. Vara, aceste anvelope de iarna pot sa se inmoaie foarte tare si chiar pot exploda atunci cand temperaturile sunt foarte mari. In cazul acesta, anvelopele pot sa se uzeze mult mai repede si isi vor pierde din aderenta de care au in mod normal nevoie iarna.

Din fericire, poti cumpara anvelope online la cele mai bune preturi, deci nu ai niciun motiv pentru care sa nu folosesti anvelopele corecte. Velopa este alaturi de tine oferindu-ti prin intermediul magazinului online cea mai rapida metoda pentru a comanda anvelope de vara. De asemenea, tot pe Velopa te bucuri de consultanta gratuita in momentul in care nu stii ce sa alegi, iar transportul anvelopelor este tot gratuit. Velopa te asteapta cu un numar mare de anvelope de la cele mai cunoscute branduri, la preturi avantajoase astfel incat sa folosesti mereu anvelopele potrivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *