Tot ce trebuie sa stii despre Turneul Campionilor

Tot ce trebuie sa stii despre Turneul Campionilor

Turneul Campionilor debuteaza in cursul zilei de duminica, 10 noiembrie. Jocurile sunt atat la simplu cat si la dublu in care fanii romani il vor urmari pe Horia Tecau. Alexander Zverev detinatorul trofeului il va infrunta pe liderul mondial Rafael Nadal.  Acceseaza https://www.fullonline.ro/category/sport pentru mai multe informatii cu privire la acest turneu.

Iata care reperele ale “ Super 8-ului” pana in 2020, la Londra.

  1. Turneul Campionilor programeaza in acest an editia cu numarul 50 –  prima intrecere s-a jucat la Tokyo in anul 1970 si a fost castigata de Stan Smith. Proba de dublu insa a lipsit din program.
  2. Roger Federer a castigat cele mai multe titluri la Turneul Campionilor – sase – la feminin premiul pentru campioana s-a ridicat la 4.42 de milioane iar la masculin premiul este sub trei milioane de dolari.
  3. Sistemul de punctare este simplu la Turneul Campionilor, cumulativ : 200 de puncte pentru victoria in grupe, 400 de puncte pentru castigarea semifinalei si 500 de puncte pentru titlu.
  4. Roger Federer, Boris Becker, John McEnroe si polonezul Wojteck Fibak sunt jucatorii care au castigat set cu 6-0 in finala – finala din 1976 a fost una memorabila deoarece Wojtek Fibak l-a condus cu 1-0 si 2-1 la seturi pe Manuel Orantes.  Federer a castigat in 2006 in fata lui James Blake si in 2003 in fata lui Andre Agassi.
  5. Incepand cu anul 2008 s-a adoptat definitiv sistemul de joc “ cel mai bun din trei seturi “.
  6. Recordul atins in anul 2014 atunci cand Roger Federer i-a oferit trofeul lui Djokovic deoarece a suferit un accident la spate.
  7. Turneul Campionilor a ajuns la Londra abia in anul 2009, atunci cand Regatul Unit a preluat turneul din China. Incepand cu anul 2021 Turneul Campionilor se va juca la Milano.
  8. O2 Arena are o capacitate de 20.000 de locuitori.

Editia din acest an va fi prima dupa zeci de ani in care jumatate dintre sportivii calificati la Turneul Campionilor au maxim 23 de ani impliniti. Tsitsipas – 21 de ani, Zverev – 22 de ani, Medvedev si Berrettini – 23 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *