Toți cei peste 11 milioane de locuitori ai provinciei Wuhan au fost testați anti-Covid în mai puțin de o săptămână – Coronavirus

Date:

Autoritățile din orașul chinez Wuhan au anunțat duminică sfârșitul vastei operațiuni de testare Covid-19, organizată după o creștere a numărului de cazuri, la mai bine de un an de la apariția coronavirusului acolo, relatează AFP.

Testarea a peste 11 milioane de persoane de marți încoace permite în esență ”acoperirea completă” a tuturor locuitorilor orașului cu excepția copiilor sub șase ani și a studenților aflați în vacanță în străinătate, a declarat Li Tao, un înalt oficial din Wuhan, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit agenției Xinhua.

Operațiunea masivă de testare a survenit după ce trei noi cazuri de covid-19 au fost confirmate luni în această metropolă, cuprinsă de un val al epidemiei cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2. Ultimele cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la Wuhan în mai 2020.

Această recrudescență a virusului reprezintă o lovitură pentru oraş, primul din lume care a fost plasat în carantină încă de la 23 ianuarie 2020, timp de 76 de zile.

După ce viaţa a revenit puţin câte puţin la normal, locuitorii urbei se lăudau că trăiesc în „cel mai sigur oraş din lume”, în comparaţie cu efectele pandemiei, care a ucis peste patru milioane de oameni la nivel mondial.

În total, şapte muncitori – originari din alte provincii – au fost testaţi pozitiv, au anunţat luni autorităţile. Patru dintre ei nu prezintă, însă, simptome ale bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related