Totul despre foraje apă – costuri și beneficii

Aceste foraje apă, se referă la realizarea unui foraj ce va ajunge până la nivelul unui strat de apă ce va face posibilă alimentarea cu apă potabilă sau menajeră. Despre o lucrare de acest tip putem spune că va trebui să fie realizată de către o firma cu experiență în domeniu, pentru că totul să se desfășoare în condiții optime. Este recomandat să optați pentru aceste foraje puțuri în București în momentul în care urmează să va construiți o casă nouă și doriți să aveți la dispoziție accesul la apă. Totuși, putem spune că puține persoane aleg această opțiune, însă dacă dumneavoastră veți face acest lucru, aveți ocazia de a dispune de o cantitate mare de apă potabilă sau menajeră, direct din pământ, fără a mai plăti facturi la apă. Pe de altă parte, aceste servicii se recomandă în special în cazul in care apă se află la o adâncime mai mare de 20 m. Un puț forat de apă propune de cele mai multe ori adâncimi de minim 40 m, alimentandu-se în stratul acvifer, ceea ce înseamnă că va fi asigurată o calitate superioară a apei.

Costurile pentru aceste foraje apă în Buzău sau Prahova, vor varia în funcție de mai mulți factor. În acest sens, putem aminti de tipul solului din zona lucrării sau de adâncimea de forare, deoarece în cazul în care se va face forarea mai adânc, atunci este nevoie de utilaje mai puternice, iar costurile pot fi mai mari, țînând cont și de consumul acestora. În ceea ce privește prețul acestor foraje apă în Dâmbovița sau Călărași trebuie avut în vedere și debitul în momentul în care diametrul de săpare este mai mare și sunt necesare instalații de foraj mai puternice. Pentru a crea un preț referitor la acese foraje de apă se va ține cont și de distanță de la care firma cu care veți colabora va veni până la locul forajului. Pe lângă transportul instalației, această firma va trebui să asigure și transportul muncitorilor, a echipamentelor, a tubulaturii, a cimentului și a tuturor accesoriilor pentru foraj. Pentru a va face o idee asupra acestor servicii, prețurile pot varia între 20 și 150 de euro pe metru liniar, acest preț fiind condiționat de firma cu care veți alege să lucrați.

În cazul în care veți dori să optați pentru foraje apă, este indicat să va informați asupra procedurilor de lucru și să va documentați în această direcție. Odată ce veți face acest lucru, veți ști ce să cereți firmei cu care veți colabora și veți primi cu siguranță serviciile dorite. Totodată, după cum am mai spus, va trebui să alegeți firmele specializate în acest domeniu, ce propun lucrări bine făcute, ce vor utiliza cele mai bune echipamente și produse.

Pentru aceste foraje apă se poate opta pentru un foraj hidraulic rotativ cu circulație de fluid, acesta fiind realizabil în solurile moi și medii. Pe de altă parte, în cazul solurilor dure se va realiza un foraj cu ciocan de fund cu aer. În funcție de necesitățile pe care le aveți referitor la aceste servicii, o firma specializată va propune cu siguranță cele mai bune soluții. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *