Tragedia imensă care a avut loc chiar astăzi! 43 de oameni au murit pe loc. Este cumplit – Capital

Peste 40 de migranți s-au înecat în Marea Mediterană. Ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat

Barca plecase din Zuwara, pe coasta de nord-vest a Libiei, transportând migranți din Egipt, Sudan, Eritreea și Bangladesh, a declarat organizația umanitară.

Sâmbătă dimineaţa, centrul regional operaţional de supraveghere şi salvare (CROSS) Gris-Nez a fost contactat de migranţi aflaţi în dificultate, în largul Sangatte, în apropiere de Calais. Cinci naufragiaţi, între care se afla şi o femeie însărcinată, au fost salvaţi şi debarcaţi în portul Boulogne-sur-Mer, a anunţat prefectura maritimă din Canalul Mânecii şi din Marea Nordului.

Ulterior, o altă ambarcaţiune a anunţat că are o avarie la motor şi cei 22 de pasageri au fost salvaţi şi debarcaţi în portul Dunkerque.

CROSS Gris-Nez a fost contactat de o a treia ambarcaţiune cu migranţi aflaţi în dificultate, care au anunţat că au o avarie la motor. Douăzeci de persoane au fost salvate şi conduse în portul Boulogne-sur-Mer.

În ultimele luni, mai multe incidente de înec au avut loc în largul coastei tunisiene, cu o creștere a frecvenței încercărilor de trecere din Tunisia și Libia în Italia, pe măsură ce vremea s-a îmbunătățit.

Oficialul Semilunii Roșii, Mongi Slim, a declarat că marina a reușit să salveze de la înec 84 de persoane. Cei salvaţi au vârste cuprinse între 3 şi 40 de ani. Din păcate, alți 43 de migranți plecați din Zuwara nu au fost la fel de norocoși.

Sute de mii de oameni traversează Mediterana

The Guardian informează că sute de mii de oameni au traversat Mediterana în ultimii ani. Majoritatea celor cale aleg această cale periculoasă de a ajunge în Europa fug de conflictele și sărăcia din Africa și Orientul Mijlociu.

Italia este una dintre principalele destinații ale migranților. Numărul migranților a scăzut o perioadă, apoi acesta a crescut din nou în 2021. Aproape 19.800 de migranți au sosit de la începutul anului. În aceeași perioadă a anului trecut, 6.700 de migranți au trecut Mediteran, potrivit cifrelor Ministerului italian de Interne.

Sursă foto: Hani Amara/Reuters

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *