Transferul dispozitivelor de monitorizare GPS intre vehicule

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

A decide care solutie de monitorizare GPS este potrivita pentru flota voastra poate fi o sarcina dificila. Cu atat de multe optiuni de gestionare si localizare a flotei GPS din care aveti posibilitea sa alegeti, veti dori sa stiti ce caracteristici sa evaluati, astfel incat sa puteti compara fiecare produs in parte si sa determinati care se potriveste cel mai bine nevoilor flotei pe care o conduceti.

O caracteristica nu atat de evidenta, dar importanta de evaluat este usurinta de a va transfera un emitator GPS auto de la un vehicul la altul, atunci cand scoateti din folosinta un vehicul defect sau uzat si il inlocuiti cu altul. Gradul de dificultate in transferul dispozitivului de monitorizare GPS afecteaza 3 elemente cheie: timpul, productivitatea si siguranta.

Timpul

Dupa cum o vorba celebra spune, timpul inseamna bani, ati putea pierde bani daca dureaza prea mult timp procesul de dezinstalare si reinstalare al dispozitivelor de localizare GPS pe diferite vehicule. Acesta este timpul in care soferul dumneavoastra asteapta, deoarece vehiculul nu este pe sosea. Pentru a economisi timp este recomandat sa apelati un specialist pentru a face aceasta operatiune.

In cazul in care aveti deja un contract cu o firma care ofera servicii profesionale de localizare flota auto, este mult mai bine, deoarece majoritatea abonamentelor includ si aceasta operatiune de transfer intre vehicule, astfel incat aveti posibilitatea sa faceti o programare si sa trimiteti camioanele pe traseu cat mai repede posibil.

Productivitatea

Cu cat puteti transfera mai repede un dispozitiv telematic, cu atat va puteti ocupa de sarcinile zilnice de gestionare a flotei si de finalizarea proiectelor. De asemenea, inseamna ca masina si soferul se pot indrepta spre destinatie, mentinand fluxul de productivitate.

Siguranta

Un factor important in alegerea unui dispozitiv telematic este siguranta, de care trebuie sa tineti cont atunci cand se face transferul dispozitivelor. Daca soferul este obligat sa conduca fara instrumentul telematic pana cand firma autorizata vine sa mute dispozitivul de pe vechea masina pe cea noua, in acest timp nu o sa se mai primeasca alerte de siguranta, cum ar fi viteza, franari sau accelerari mai bruste, iar siguranta soferului poate fi afectata. Daca managerul de transport nu primeste aceste informatii in timp real, nu poate atentiona soferul in timp util, iar in acest fel siguranta este pusa in pericol. In plus, nu puteti urmari unde se afla soferul, ce traseu a parcurs, cat carburant a consumat sau cat de sigur a condus.

Indiferent daca ii oferi unui nou angajat propriul vehicul al companiei sau trebuie sa scoti un vehicul vechi, vei dori ca transferul dispozitivelor sa fie cat mai usor si rapid posibil.

Exista dispozitive care atunci cand sunt conectate la alt vehicul vor detecta noi informatii, se vor recalibra automat si vor detecta in mod corespunzator evenimentele de acceleratie. In cele din urma, dispozitivul va reseta datele motorului pastrate anterior, cum ar fi kilometrajul si va incepe sa inregistreze noua valoare pe care o primeste de la noul vehicul.

spot_imgspot_img