Transformarea afacerilor bazată pe tehnologie: automatizarea proceselor de business

0
Transformarea afacerilor bazată pe tehnologie: automatizarea proceselor de business

A rămâne competitiv pe piață nu mai înseamnă, ca în trecutul nu foarte îndepărtat, doar a oferi produse sau servicii de calitate. Acum este, de asemenea, vorba și despre cât de eficient pot livra companiile aceste produse și servicii. 

Este zona în care intervin serviciile de restructurare a afacerilor, sau, mai corect spus, a proceselor de afaceri. Apelarea la business process reengineering sau BPR, mai ales atunci când acest concept este integrat și cu tehnologie de ultimă oră, poate rezulta într-o  veritabilă schimbare de joc pentru companiile care doresc să-și depășească concurența și să facă față cu brio schimbărilor din piață. 

Iată câteva detalii despre serviciile de restructurare a afacerii privite din punct de vedere tehnologic și despre modul în care se poate remodela viitorul companiei dumneavoastră

  • Imperativul privind transformarea digitală

Digitalizarea a devenit o normă în economiile dezvoltate, companiile care nu se adaptează riscă să rămână în urmă, sa piardă din cota de piață sau sa fie mai puțin competitive. Îmbrățișarea transformării digitale nu mai este, azi, o alegere pentru actorii economici, ci, mai degrabă, o necesitate de prim ordin. Companiile trebuie să utilizeze tehnologia pentru a-și eficientiza operațiunile, pentru a reduce costurile și pentru a îmbunătăți, în final, experiențele clienților. Acesta este exact locul în care serviciile de restructurare a afacerilor intră în scenă.

  • Înțelegerea conceptului de business process reengineering

Business Process Reengineering (BPR) – serviciu care este oferit de Arggo, companie specializată în dezvoltarea de software și consultanță – reprezintă, de fapt, arta de a reimagina, reproiecta și automatiza procesele existente pentru a obține îmbunătățiri substanțiale ale performanței, eficienței și eficacității. Este ca și cum ați retrasa un drum vechi și întortocheat și l-ați transforma într-o autostradă cu mai multe benzi și cu trafic fluid. Dar, ați putea întreba, cum se încadrează tehnologia în această ecuație?

  • Valorificarea puterii tehnologiei în serviciile de restructurare a afacerilor

Tehnologia servește drept catalizator pentru restructurarea afacerii. Aceasta oferă infrastructura și instrumentele necesare pentru a reproiecta procesele de business în mod eficient. Iată câteva moduri cheie în care tehnologia joacă un rol esențial în BPR:

Automatizare. Implementarea automatizării prin mijloace moderne precum inteligența artificială (AI) și robotică poate eficientiza sarcinile repetitive, poate reduce erorile umane și poate accelera procesele. De exemplu, utilizarea chatbot-urilor pentru asistența clienților sau automatizarea proceselor robotizate (RPA) pentru introducerea datelor, reprezintă doar unele dintre modurile în care automatizarea poate servi la restructurarea unei afaceri.

Analiza datelor. Datele sunt noul ”aur” al prezentului, iar tehnologia ajută la extragerea lor în mod eficient. Instrumentele avansate de analiză a datelor pot descoperi perspective care conduc la o luare a deciziilor de o mai bună calitate și mai adaptate la realitate, precum și la optimizarea proceselor.

Cloud computing. Tehnologia cloud permite colaborarea la distanță, scalabilitatea și obținerea de eficiență în privința costurilor. Este o componentă esențială pentru companiile care își propun să fie agile și adaptabile la schimbările mediului economic.

IoT (Internet of Things). Dispozitivele IoT, integrate în fluxurile operative ale unei afaceri, pot furniza date în timp real, ajutând companiile să monitorizeze și să gestioneze procesele mai eficient. Se poate imagina acest lucru dacă vă gândiți că ați avea ”ochi și urechi” peste tot în operațiunile companiei dumneavoastră.

În concluzie, serviciile de restructurare a afacerilor, atunci când sunt însoțite și bazate pe tehnologie, reprezintă o veritabilă rețetă secretă pentru companiile care doresc nu doar să supraviețuiască, ci și să prospere în mediul economic. Este vorba aici despre mai mult decât optimizarea proceselor. Este vorba de un veritabil parcurs către inovare și transformare.

Așadar, dacă sunteți un lider de afaceri care dorește să treacă în fața competiției, luați în considerare sinergia dintre BPR și tehnologie drept un veritabil far călăuzitor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *