Traulerul britanic reţinut de autorităţile franceze va trebui să achite o cauţiune de 150.000 euro – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Traulerul britanic reţinut de autorităţile franceze întrucât opera în apropierea portului francez Le Havre şi suspectat că pescuise fără licenţă peste două tone de scoici Saint-Jacques se afla sâmbătă la chei în aşteptarea virării unei cauţiuni de 150.000 de euro pentru a putea pleca, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”Vasul nu va pleca atât timp cât nu sunt plătite garanţiile şi cauţiunea”, a indicat Subprefectura Le Havre, subliniind că dosarul se află în mâinile Parchetului.

Prefectura Seine-Maritime, cu sediul la Rouen, a confirmat că traulerul Cornelis Gert Jan rămâne deocamdată la chei.

Căpitanul traulerului va fi judecat în august 2022 de tribunalul corecţional din Le Havre, trebuind să răspundă pentru ”pescuit maritim neautorizat în apele maritime franceze de către o navă terţă faţă de Uniunea Europeană”.

Ministerul pentru Afaceri Maritime francez lansase miercuri mai multe avertismente către două ambarcaţiuni britanice care pescuiau în apropierea portului Le Havre, a declarat joi dimineaţă guvernul de la Paris, în contextul în care relaţiile cu Londra sunt tensionate în legătură cu aranjamentele post-Brexit.

Franţa a emis o listă de sancţiuni care ar putea intra în vigoare pe 2 noiembrie cu excepţia cazului în care diferendul cu Londra legat de pescuit va fi soluţionat. O a doua listă de sancţiuni pe care Parisul o pregăteşte ar putea afecta livrările de energie către Regatul Unit.

Autorităţile franceze şi-ar putea intensifica controalele frontaliere şi sanitare asupra mărfurilor provenite din Regatul Unit şi ar putea să nu permită accesul ambarcaţiunilor de pescuit britanice în porturile sale.

Parisul a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană şi a denunţat mai ales solicitarea Londrei de a renegocia protocolul nord-irlandez din cadrul Acordului de retragere. Acest protocol vizează menţinerea integrităţii pieţei unice europene.

Citește și:

Franța a confiscat un trauler britanic intrat în apele sale teritoriale / Cum vrea Parisul să gâtuiască Marea Britanie înainte de Crăciun: „Nu este un război, dar este o luptă”

spot_imgspot_img