Trei generaţii ar putea fi afectate de efectele îngrozitoare ale Holocaustului

Starea mentală a cel puţin trei generaţii ale aceleiaşi familii se presupune că a fost afectată, spun oamenii de ştiinţă, sugerând că mediul în care trăieşti îţi poate afecta urmaşii.

Studiul a fost prezentat la o întâlnire a Academiei Europene de Neurologie la Oslo şi s-a bazat pe studierea a 56 de oameni în vârstă de 79 şi 80 de ani, jumătate dintre ei fiind supravieţuitori ai Holocaustului.

S-a descoperit că supravieţuitorii aveau un deficit mare de materie cenuşie, sau de neuroni, în zonele din creiere responsabile cu reacţia în faţa stresului, memoria, motivaţia, emoţia, învăţatul şi comportamentul.

Coordonatorul studiului, profesorul Ivan Rektor, de la Universitatea Masaryk, din Republica Cehă, a declarat că: „Studiile preliminare arată că descoperirea se aplică şi în cazul copiilor celor care au supravieţuit”.

Rezultatele studiului i-ar putea ajuta pe descendenţi să primească terapie pentru a-i ajuta să facă faţă mai uşor „moştenirii” emoţionale din urma genocidului, a adăugat profesorul.

Studiile viitoare vor identifica markerii spefici rezistenţei la stres, dar şi a stresului post-traumatic, precum şi dacă transmiterea acestora ţine de factori comportamentali, psihologici sau genetici, relatează Daily Mail

Foto: Pixabay

 

Articolul Trei generaţii ar putea fi afectate de efectele îngrozitoare ale Holocaustului apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *