Trei motive principale pentru care oamenii aleg să cumpere mașini noi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pot fi banii un argument puternic pentru care cineva alege să cumpere o mașină la mâna a doua, dar tot banii sunt și motivul pentru care mulți șoferi investesc într-un model nou? Ai fi tentat să spui că da, „pentru că îi au”, dar nici măcar aceia care îi au nu îi dau pe o mașină care nu le satisface nevoile.  

Uite trei motive pentru care oamenii investesc în mașini noi

Oamenii aleg diferit în funcție de nevoi. Atunci când își cumpără o mașină, conducătorii auto iau în calcul mai multe aspecte – bugetul de care dispun, opțiunile pe care le au, siguranța mașinii, consumul, producătorul, modelul etc. Unii își îndreaptă atenția spre mașini second-hand, în timp ce alții studiază atent oferte de mașini noi. 

Sunt sigure 

Pentru că reglementările privind siguranța mașinilor erau ceva mai permisive cu niște ani în urmă, modelele fabricate pe atunci, acum second-hand, sunt mai puțin sigure decât modelele noi. Normele tot mai stricte ale testelor de siguranță Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) îi obligă, practic, pe producători să fabrice mașini de încredere, și cum șosele sunt tot mai aglomerate și accidentele tot mai dese, aceia care caută o mașină nouă caută să fie în siguranță pe drumurile publice. 

Poluează mai puțin 

Pentru că emisiile de gaze sunt cu mult depășite, mașinile noi sunt făcute să polueze mai puțin. Obligați, din nou, de reglementări și standarde servere de limitare a poluării, producătorii scot pe piață autoturisme dotate cu motorizare Euro 6. Asta înseamnă o limită de emisii de 60 mg/km pentru motoarele pe benzină și 80 mg/km pentru motoarele diesel. Ca să poată să emită mai puțin, trebuie să și consume mai puțin. Un consum mai mic aduce cu sine și taxe mai mici.

Sunt oricând gata de drum

Față de mașinile second-hand, mașinile noi sunt oricând gata de drum. Nu au nevoie de verificări, nici să le fie schimbate piese, așa cum se întâmplă, adesea, când mașina este una second-hand, și cu atât mai mult în situația în care vine din surse mai puțin sigure. Cu o mașină nouă poți să pleci oricât de departe la drum, fără să-ți fie teamă că ceva, pe undeva, poate să cedeze. Și poți să o faci chiar din prima zi. 

Nu va fi ușor să o alegi, dar nu te grăbi să semnezi un contract de vânzare-cumpărare pentru prima mașină pe care o găsești. Consultă oferte de prețuri de la mai mulți dealeri din țară. Mergi la reprezentanțe și solicită un test drive, ca să vezi cum te înțelegi cu mașina. Eventual, pune întrebări. Pentru cele mai bune oferte de dealer, mergi la Di Bas Dealer de autoturisme noi și auto rulate, cu reprezentanțe în București și Ploiești. Beneficiezi de suport tehnic profesional pentru fiecare dintre oferte și de transparență totală în privința prețurilor și specificațiilor pentru modelele disponibile. 

Alege cu atenție și ține cont de nevoile tale, oricare ar fi acelea. Ia-ți apoi două zile libere, în care să te bucuri de noua ta mașină!

Sursa foto: unsplash.com

spot_imgspot_img