Trista poveste a unei familii din Ucraina: O femeie care s-a alăturat Batalionului Azov după ce fiul ei a fost ucis a murit în uzina Azovstal

Ucraineanca Natalia Luhovska s-a alăturat Batalionului Azov după ce propriul ei fiu a fost ucis în prima linie a războiului iar acum ea a murit în interiorul uzinei Azovstal din Mariupol, relatează CNN.

Natalia Luhovska a murit in uzina AzovstalFoto: Captura Twitter

Fiul Nataliei, Iuri Luhovsky, a murit la vârsta de 23 de ani după ce a fost îmăușcat de un lunetist în 2018 în Donețk.

Mama Nataliei, Paraskevia, a spus pentru CNN că și-a implorat fiinca să părăsească Azovstal, dar ea a respins două oferte de a se preda.

„Ea merge până la capăt. Nu are rost să plângi și să implori”, povestește mama ei că ar fi spus Natalia.

„Vreau ca oameni ca Putin să nu existe pe Pământ… Ce pot spune, sărace sunt acele mame care au crescut fii care acum ucid oameni nevinovați”.

Natalia scria luni via Telegram că „moralul este ridicat” și „așteptăm să ne întoarcem victorioși”.

Vestea morții ei a fost confirmată și de regimentul Azov și de primarul orașului. Familia ei a spus că a murit în urma unui atac aerian. Ea avea 51 de ani.

CNN a aflat pentru prima dată despre povestea familiei în timp ce filma în orașul lor natal, Cervonohrad, la aproximativ o oră nord de Liov.

Când a fost întrebată despre gradul ei în cadrul regimentului, Natalia a spus că era un sergent junior și că a avut mai întâi un rol de psiholog militar, dar apoi a avut „noi responsabilități suplimentare” pe care nu le-a putut dezvălui.

Potrivit familiei, și ginerele Nataliei a murit în timp ce se lupta la Mariupol pe 21 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *