Trump continuă lupta cu rețelele de socializare / Liderul american, așteptat să semneze un ordin care vizează companiile de social media – International

Președintele american Donald Trump este așteptat joi să semneze un ordin executiv care vizează companiile de social media, au spus oficiali ai Casei Albe, după ce liderul SUA a amenințat că va închide site-urile pe care el le-a acuzat că ”reduc la tăcere vocile conservatoare”, relatează Reuters.

Oficialii nu au dat mai multe detalii. Nu este clar modul în care Trump ar face pași către închiderea unor companii private, inclusiv Twitter. Compania a refuzat să comenteze.

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea “verificaţi faptele” la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial fraudulos, o premieră în contextul în care reţele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici.

Avertismentele însoțeau postările președintelui, sub formă de alertă, scrise cu albastru și semnul exclamării. Prima reacție a președintelui american a fost să acuze Twitter că se amestecă în alegerile americane. ​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *