Trump declară că s-ar putea să facă publică convorbirea telefonică cu președintele Ucrainei – International

Președintele Donald Trump a declarat că ia în calcul publicarea versiunii în scris a convorbirii telefonice pe care a avut-o cu liderul Ucrainei, deși doi dintre secretarii săi au insistat cu doar câteva ore înainte că asemenea conversații ar trebui să rămână private, scrie Politico.

‘Vom lua o hotărâre legată de cum să facem acest lucru public, îl vom face public, spunând ceea ce am spus”, a declarat președintele în fața reporterilor din Houston.

“A fost o conversație absolut perfectă. Problema este că atunci când vorbești cu lideri străini, nu vrei ca liderii străini să simtă că nu ar trebui să vorbească deschis..Vrei ca ei să poată să se exprime fără să știe că fiecare cuvânt va ieși la iveală peste tot în lume.”

Cei care investighează aceste acuzații vor să știe dacă pe 25 iulie, în timpul unei convorbiri cu președintele Volodymyr Zelensky, Trump a sugerat că ajutorul american ar depinde de investigarea fiului lui Biden, Hunter, care are afaceri în Ucraina.

Duminică dimineață, secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin au spus că detaliile convorbirii lui Trump nu ar trebui făcute publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *