Trump și Putin lansează o rară declarație comună care susţine cooperarea – International

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, au emis, sâmbătă, o rară declarație comună, prin care comemorează intersecţia celor două puteri din timpul celui de-al Doilea Război Mondial dintre trupele americane şi sovietice în drumul lor spre învingerea Germaniei naziste.

Declaraţia comună vine pe fondul unor pe fondul unor tensiuni dintre cele două state, generate de o serie de probleme, precum de la controlul armelor și intervenția Rusiei în Ucraina și Siria, până la acuzațiile americane cum că Rusia a răspândit informaţii false cu privire la pandemia coronavirusului și că a intervenit în campaniile electorale din SUA, scrie Wall Street Journal, citat de Reuters.

Wall Street Journal mai scrie că decizia de a lansa o astfel de declarație comună a stârnit dezbateri aprinse în cadrul administrației Trump. Unii oficiali s-au arătat îngrijorați că aceasta ar putea diminua impactul mesajelor transmise până acum de SUA către Moscova.

Declarația comună a marcat aniversarea întâlnirii din 25 aprilie 1945, pe un pod peste râul Elba din Germania, dintre soldații sovietici care înaintau dinspre est și trupele americane care se deplasau din Occident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *