Tunde-te singur ca un profesionist in 6 pasi

Tunde-te singur ca un profesionist in 6 pasi In viata mea nu am fost de prea multe ori la frizerie, si chiar deloc in ultimele decenii. Cand eram mic mergeam cu tata sa ne tundem prin preajma sarbatorilor, pentru ca in rest ma interesa prea putin. Odata crescut a inceput sa ma preocupe tot mai mult aspectul meu, dar exista problema financiara care simteam ca ma limiteaza. Tunsul acasa nu e atat de dificil, nu mi-a parut greu nici cand mi-am cumparat prima masina de tuns, si nu imi pare greu nici acum. Daca iti obisnuiesti asa si restul membrilor familiei poti face din tuns o activitate placuta in familie si sa economisesti si o gramada de bani prin asta.

1. Cumpara o masina de tuns profesionala

Poti baga mana in sertar si sa te tunzi cu orice gasesti acolo, dar s-ar putea sa fii dezamagit de rezultat. Va trebui sa faci rost de o masina de tuns parul pe care te poti baza, dar care sa fie si usor de folosit. Recomand una cu acumulatori deoarece sunt de obicei mai usoare si, evident, mult mai manevrabile decat cele pe cablu.

2. Atentia la detalii

In orice tunsoare conteaza detaliile, lumea le observa. Tu le observi. Dar iti sta in putere sa le rafinezi, aparatul de tuns e in mana ta. Pentru asta vei avea nevoie de doua oglinzi, una de perete si una pe care sa o tii in mana pentru a-ti verifica ceafa.

3. Locatia: Baia

Baia e una din cele mai bine luminate incaperi din casa deoarece acolo te si barbieresti, ai nevoie de lumina buna. Insa baia mai are un avantaj atunci cand te tunzi, fiind usor de curatat. Suprafata redusa asigura si raspandirea cat mai mica a firelor de par taiate, iar faptul ca ai apa la dispozitie e un mare avantaj.

4. Alege o frizura

Vrei sa arati ca Brad Pitt? Nu ai decat sa cauti pe Youtube tunsoarea lui si sa incerci sa o reproduci. Recomand totusi sa nu urmaresti un singur tutorial pentru tunsoare, ci sa urmaresti mai multe pentru a vedea ce stiluri diferite folosesc frizerii profesionisti pentru a obtine acelasi rezultat final. Nu doar ca vei invata mai multe tehnici, dar in acest mod iti cresti sansele de a obtine o tunsoare de succes.

5. Umezeste parul

Inainte de a incepe sa tai, umezeste parul. Parul poate fi taiat uscat sau umed, niciodata ud.

6. Pozitionarea conteaza

Pozitia frizerului trebuie sa fie cu fata spre oglinda principala, cu masina de tuns intr-o mana si oglinda mai mica in cealalta. La tunderea lateralelor oglinda de mana trebuie sa se vada in cea de pe perete. Nu tunde niciodata locul daca nu ai vizibilitate la el. Mai incolo e simplu, trebuie sa iti pui putin la lucru imaginatia pentru a pozitiona cele doua oglinzi pentru vizibilitate maxima in zonele unde tunzi. La frizerie tunsoarea merge in mod automat, te asezi pe scaun si ai incredere in profesionist. Acasa va trebui insa sa fii atent si sa iti creezi un plan, sa stii cat de scurt vrei sa tai, sub ce forma si de ce ustensile ai nevoie pentru a o obtine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *