Twitter a restabilit contul lui Kanye West după ce a fost interzis aproape opt luni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Contul rapperului Kanye West a fost restabilit pe Twitter după o interdicţie de aproape opt luni în urma unor mesaje ofensatoare, relatează BBC.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Rapperul american, care acum îşi spune Ye, a fost acuzat că a încălcat regulile platformei care interzic incitarea la violenţă.

El nu a mai postat nimic nou de când a revenit pe platforma pe care proprietarul Elon Musk a redenumit-o recent X. Contul lui Ye arată acum că ultima sa postare datează din 1 decembrie 2022, cu o zi înainte de a fi suspendat.

Elon Musk a declarat atunci că Ye a „încălcat regula împotriva incitării la violenţă” şi că contul va fi suspendat. Muzicianul postase o serie de tweet-uri ofensatoare, iar unul dintre ele părea să arate un simbol care combina o svastică şi Steaua lui David.

Suspendarea a urmat unei interdicţii similare, cu două luni mai devreme, când Ye a fost iniţial blocat de pe conturile sale de Twitter şi Instagram după ce în octombrie postase mesaje antisemite. Ambele platforme i-au eliminat postările.

În aceeaşi lună, gigantul vestimentar Adidas a tăiat legăturile cu rapperul, afirmând că „nu tolerează antisemitismul şi niciun alt fel de discurs al urii”.

Ye a fost, de asemenea, suspendat de pe Instagram timp de 24 de ore în martie anul trecut, după ce a folosit o insultă rasială cu referire la comediantul Trevor Noah.

Nici X şi nici proprietarul său, Elon Musk, nu au comentat public restabilirea contului lui Ye, sâmbătă.

Musk a restabilit şi contul fostului preşedinte american Donald Trump, în noiembrie anul trecut, după ce a efectuat un sondaj de opinie în urma căruia 51,8% dintre respondenţi au votat în favoarea restabilirii contului. Trump a declarat că nu are niciun interes să revină pe Twitter, între timp înfiinţându-şi propria sa reţea socială.

spot_imgspot_img