spot_img

Ucraina afirmă că o operațiune militară este în desfășurare pe malul stâng al râului Nipru

Date:

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei susține că a fost lansată o operațiune pe Kinburn Spit, o limbă de pământ de la capătul peninsulei Kinburn, din regiunea Nikolaiev, iar furtuna de pe mare ajută trupele ucrainene să elibereze acest teritoriu, potrivit Kyiv Independent.

Tanc rusesc distrus pe câmpul de luptă în regiunea HersonFoto: Celestino Arce/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Încercările trupelor ucrainene de a se aventura în Kinburn Spit, pe malul stâng al râului Dnipro, urmează eliberării orașului Herson și a altor zone de pe malul drept al râului, la 11 noiembrie.

Kinburn Spit este o fâție îngustă de nisip și mărăciniș cu o lungime de aproape 5 km care se desprinde din Peninsula Kinburn, în Marea Neagră, la gura de vărsare a râului Dnipro, la sud de Herson. Este una dintre ultimele părți ale regiunii ucrainene Nikolaiev care au rămas sub ocupație rusă.

Natalia Humeniuk, o purtătoare de cuvânt a Comandamentului Operațional de Sud al Ucrainei, a declarat că operațiunea de la Kinburn Spiteste una de natură secretă.

„Forțele rusești sunt aduse acolo de pe teritoriul ocupat. Deci își pot permite să își refacă rezervele chiar și după ce le provocăm pagube”, a declarat Humeniuk.

Ea a precizat că vânturile și furtunile foarte puternice ajută operațiunea, deoarece „chiar și natura spală și drenează inamicul din acest teritoriu”.

La începutul lunii noiembrie, au existat informații neconfirmate în presă potrivit cărora trupele ucrainene ar fi cucerit o parte din Kinburn Spit.

Guvernul de ocupație ilegală al Rusiei din regiunea Herson a susținut atunci că trupele ucrainene au încercat să debarce în apropierea satului Pokrovske de pe Kinburn Spit și că ar fi fost înfrânte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related