Ucraina: Biden va susține un discurs despre starea Uniunii / Ținta pe Putin / Avioanele rusești, interzise în SUA

Preşedintele american Joe Biden va ține în jurul orei 3 (n.r. ora noastră) primul său discurs privind starea Uniunii și îl va critica pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru un război ”premeditat şi neprovocat”, potrivit unor fragmente publicate de Casa Albă, citate de CNN.

Joe BidenFoto: Profimedia Images / Kent Nishimura/Los Angeles Times

Când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos, ar urma să afirme preşedintele, potrivit Reuters.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, dar şi Frances Haugen, fosta angajată Facebook care a făcut dezvăluiri despre efectele Instagram asupra sănătăţii mintale a adolescenţilor vor sta alături de Jill Biden a urmări discursul preşedintelui Joe Biden privind starea Uniunii, a anunţat Casa Albă, potrivit Associated Press.

Biden va afirma şi că Putin a respins eforturile de a preveni războiul.

“Războiul lui Putin a fost premeditat şi neprovocat. El a respins eforturile de diplomaţie”, va mai afirma preşedintele american.

De asemenea, el va cere americanilor unitate pentru sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean.

În plus, Biden va vorbi despre creşterea inflaţiei, una dintre cele mai mari provocări ale mandatului său, pe lângă pandemia de coronavirus şi războiul din Ucraina, potrivit News.ro.

Avioanele Rusiei ar putea fi interzise în spațiul aerian al SUA

Președintele Joe Biden va anunța în această seară că Statele Unite vor interzice aeronavele rusești din spațiul aerian al SUA, au declarat pentru CNN două surse familiare cu decizia.

SUA s-ar alătura unui număr tot mai mare de țări care își închid cerul Rusiei în urma invaziei în Ucraina.

Întrebată dacă au în vedere această decizie, secretarul de presă Jen Psaki le-a spus reporterilor că numărul de zboruri americane care zboară deasupra Rusiei pentru a merge în Asia și în alte părți ale lumii a jucat un rol în decizie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *