Ucraina: Guterres şi Zelenski au discutat despre coridoare de evacuare pentru Mariupol

Date:

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au discutat joi la Kiev despre eforturile de creare a unor coridoare umanitare de evacuare din Mariupol, relatează Agerpres.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o conferinţă de presăFoto: president.gov.ua

„Mariupol este o criză în interiorul unei crize, mii de civili au nevoie de asistenţă salvatoare de vieţi”, a spus Guterres într-o conferinţă de presă după întâlnire.

Aceştia au nevoie de o rută de evacuare pentru a scăpa de „apocalipsă”, a adăugat el.

Secretarul general al ONU i-a spus lui Zelesnki că, în discuţia de marţi cu preşedintele rus Vladimir Putin, a primit un angajament de principiu că Naţiunile Unite vor fi implicate în crearea unui astfel de coridor împreună cu Crucea Roşie.

În prezent se desfăşoară consultări pentru înfiinţarea rutelor de evacuare.

Preşedintele Zelesnki s-a arătat optimist după discuţia cu Guterres, spunând că acum crede că asediul complexului metalurgic Azovstal poate lua sfârşit şi se poate ajunge la un rezultat încununat de succes la Mariupol, a transmis agenţia ucraineană Unian, conform DPA și Agerpres.

___

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related