Ucraina îşi îngroapă copiii în timp ce televiziunile pro-Kremlin neagă că Rusia atacă ţinte civile şi acuză o propagandă a “regimului ucrainean”

În timp ce la posturile ruseşti de stat se neagă vehement că Rusia atacă ţinte civile, rudele şi prietenii micuţei Lisa au condus-o pe fetiţa de doar 4 ani pe ultimul său drum, transmit Nexta şi Suspilne.media.

Irina și Lisa- o drama imensaFoto: Nexta

În atacul cu rachete ruseşti de joi din oraşul Viniţa 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 200 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Printre victimele nevinovate care şi-au găsit sfârşitul într-o zi aparent normală, în care încercau să îşi ducă viaţa în linişte, departe de linia frontului, se numără şi trei copii.

Doi băieti de 7 şi de 8 ani şi micuţa Lisa, o fetiţă care împlinise 4 ani în luna martie.

Duminică, rudele şi prietenii micuţei care al cărui drum în viaţă a fost întrerupt tragic au înmormântat-o pe fetiţa de numai 4 ani.

Coşciugul micuţei îmbrăcate în albe a fost umplut cu jucării şi flori de către oamenii care au venit să îşi ia rămas-bun de la fetiţă.

În timp ce ucrainenii îşi îngroapă copiii, în Rusia televiziuniile de stat sunt de neoprit şi spun că trupele ruseşti nu atacă ţinte civile, ci elimină forţe armate ale Ucrainei.

Televiziunea rusă de stat a relatat despre atacul cu rachete de la Viniţa, în care au fost ucişi 24 de persoane, inclusiv doi băieţi de șapte ani şi de opt ani și o fetiță de patru ani, pretinzând că orice acuzație că civilii ar fi fost o ţintă este doar propagandă a “regimului ucrainean”, potrivit jurnalistei Julia Davis, sancţionată de Rusia în luna mai.

Cel puțin 3352 copii au fost uciși în războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, iar alți 652 au fost răniți, potrivit procuraturii generale de la Kiev. Bilanțul nu ia în calcul victimele din zonele ocupate sau cele în care se dau lupte.

————

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *