Ucraina nu pregătește „o bombă murdară”, afirmă Washingtonul ca răspuns la acuzațiile Moscovei

Date:

Afirmațiile Moscovei potrivit cărora Ucraina se pregătește să folosească o „bombă murdară” împotriva forțelor rusești sunt „în mod clar false”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, potrivit AFP.

Serghei ȘoiguFoto: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia

Statele Unite resping „acuzațiile în mod clar false ale ministrului (rus al Apărării) Șoigu potrivit cărora Ucraina se pregătește să folosească o bombă murdară pe propriul teritoriu”, a declarat Adrienne Watson într-un comunicat.

„Lumea nu se va lăsa păcălită de nicio încercare de a folosi această acuzație ca pretext pentru escaladare”, a avertizat ea.

În discuțiile purtate duminică cu omologii săi britanic, francez și turc, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și-a exprimat „îngrijorarea cu privire la posibilele provocări ale Ucrainei prin utilizarea unei ‘bombe murdare’”, potrivit unui comunicat al biroului său.

Aceste acuzații au fost imediat respinse de Kiev, care le-a calificat drept „absurde” și „periculoase”, prin vocea ministrului său de externe, Dmitro Kouleba.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a respins și el aceste acuzații, a declarat că ele arată că Rusia pregătește o nouă etapă în escaladarea războiului și că lumea ar trebui să răspundă cât mai dur posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related