Ucraina: Situaţie ”extrem de dificilă” în est, lupte ”pentru fiecare metru” de teritoriu ucrainean (Zelenski)

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi o situaţie „extrem de dificilă” în est, în faţa trupelor ruse, care au câştigat teren în ultimele săptămâni, în special lângă Bahmut, relatează AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Off / Zuma Press / Profimedia

„Situaţia din prima linie, în special în regiunile Doneţk şi Lugansk, rămâne extrem de dificilă. Este literalmente o bătălie pentru fiecare metru de pământ ucrainean”, a spus Zelenski în discursul său video rostit marţi seara.

Un oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de ofensiva rusă declanşată cu aproape un an în urmă, Bahmut este în mare parte distrus în urma celor şase luni de lupte, care au provocat pierderi grele ambelor tabere.

Chiar dacă importanţa sa strategică este contestată, oraşul a dobândit statutul de simbol al luptei între Moscova şi Kiev pentru controlul regiunii industriale Doneţk.

Preşedinţia ucraineană a admis luni o situaţie „complicată” în localitatea Paraskovievka, la numai aproximativ 10 km de centrul oraşului Bahmut, care „se confruntă cu bombardamente şi atacuri ruseşti intense”.

(sursa: Agerpres)

spot_imgspot_img