Ucraina spune că modelul de atac al Rusiei sugerează că mai are puține rachete balistice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia își intensifică utilizarea sistemelor de apărare aeriană S-300 și S-400 pentru a efectua lovituri asupra țintelor terestre, ceea ce sugerează că stocurile de rachete balistice ale Moscovei sunt pe sfârșite, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, citat de Reuters.

Sisteme antiaeriene S-300Foto: Yuri Smityuk / TASS / Profimedia

Oficialul, Iuri Ihnat, a citat serviciile de informații ucrainene care au afirmat că Rusia mai are mai puțin de 100 de rachete balistice Iskander. El a spus că Rusia folosea, în schimb, sistemele sale S-300 și S-400 „datorită abundenței de muniție”.

„Inamicul încearcă să își folosească potențialul, pentru că există multe rachete S-300 deja fabricate, (Rusia) este un producător al acestor rachete și le folosește deja în acest fel”, a declarat el.

Ministerul britanic al Apărării a declarat luna trecută că Rusia a consumat probabil o mare parte din stocurile sale de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune SS-26 Iskander, care pot transporta un focos de 500 kg până la 500 km.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat aceste afirmații, care nu au putut fi verificate în mod independent.

Scăderea stocurilor de armament ar putea deveni o problemă cheie pentru ambele părți într-un război care a făcut ravagii timp de aproape 11 luni și care pare că va continua.

Sistemul S-300 aparține unei familii de rachete sol-aer care au fost dezvoltate inițial de Uniunea Sovietică. A fost pus în funcțiune pentru prima dată la sfârșitul anilor 1970, după un deceniu de dezvoltare.

Acestea sunt folosite atât de Ucraina, cât și de Rusia, deși aceasta din urmă are mult mai multe sisteme în inventar.

Moscova a dezvoltat sistemul S-400 pentru a înlocui sistemul îmbătrânit S-300 în 2007. Ihnat a declarat că forțele rusești preferă să folosească S-300 (mai multe ) împotriva țintelor terestre, deși S-400 sunt utilizate și în acest mod.

El a spus că S-300 pot fi folosite împotriva țintelor terestre la o distanță de până la 150 km și reprezintă o amenințare pentru Ucraina.

„S-300 reprezintă o amenințare și, bineînțeles, nu vom avea suficiente sisteme din partea Occidentului … pentru a doborî fiecare S-300 din aer. Trebuie să le distrugem la pozițiile de pe care sunt trase”, a declarat el.

Urmărește ultimele evoluții din a 308-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img