Ucrainenii anunță eliminarea lui „Adam cel Groaznic”, unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse

​Forțele armate ucrainene au anunțat că l-au eliminat pe „Adam cel Groaznic”, unul dintre cei mai temuți lunetiști ai armatei ruse, acesta luptând anterior în Donbas și Siria.

Lunetistul rus „Adam cel Groaznic”Foto: Telegram

Anunțul a fost făcut pe canalul său de Telegram de un ofițer al armatei ucrainene, cololelul Anatoli Stefan, cel care a mai anunțat și lichidarea unor comandanți ruși precum atamanul cazac Alexandr Kalnițki sau colonelul Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse.

Judecând după imaginile distribuite de Stepan, lunetistul a servit anterior în Batalionul Sparta creat de separatiștii pro-ruși din Donbas în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

Ofițerul ucrainean mai notează că „Adam cel Groaznic” a fost în cele din urmă „denazificat și demilitarizat oficial”. Stepan își încheie postarea cu tradiționalul „Slava Națiunii și moarte dușmanilor!”.

Lunetistul rus a luptat într-un batalion notoriu pentru brutalitatea sa

Ca membru al Batalionului Sparta, lunetistul cunoscut după porecla sa a fost sub conducerea lui Arsen Pavlov, notoriul criminal de război căruia președintele rus Vladimir Putin i-a decernat postum luna trecută „Ordinul Curajului” al Federației Ruse.

Arsen Pavlov „Motorola” a murit pe 16 octombrie 2016 la vârsta de 33 de ani după ce o bombă puternică plasată în liftul blocului său a explodat.

Batalionul Sparta pe care l-a condus a fost acuzat de numeroase crime de război și terorizarea populației civile.

Urmărește ultimele evoluții din a 110-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *