UE contribuie cu 1 miliard euro pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19 – Coronavirus

Uniunea Europeană s-a angajat luni să finanţeze cu 1 miliard de euro iniţiativa de cercetare globală a vaccinurilor și tratamentul pentru coronavirus, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Franţa şi Germania au anunţat că vor contribui cu 500 milioane euro, respectiv 525 milioane euro, scrie Reuters.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a solicitat ca orice tratament dezvoltat să fie disponibil pentru toată lumea, ceea ce Organizația Mondială a Sănătății a sublianiat că ar fi o provocare.

De asemenea, cancelarul Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la această strângere de fonduri globală dedicată dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirus.

Iar, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că Franța va contribui cu 500 de milioane de euro la această iniţiativă, numită şi ACT-A prin care liderii modinali îşi propun să strângă în total 7,5 miliarde de euro, într-un fond dedicat cercetării pentru descoperirea de vaccinuri şi tratamente anti COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *