Uleiul de calitate pentru motorul motocicletei tale: proprietati definitorii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Motorul unei motocicletei este inima acesteia.

Procesul de lubrifiere a motorului are un simplu scop, si anume aela de a prelungi viata acestuia, in conditiile in care impuritatile uleiului moto il afecteaza grav si iremediabil performantele acestuia. Un ulei moto de calitate Motul contine cateva caracteristici tehnice care te ajuta sa faci fata solicitarilor excesive ale motorului, atat in localitate, cat si in afara acesteia, pe drumurile lungi.

In continuare, iti vom povesti mai multe detalii in legatura cu criteriile pe care trebuie sa le urmaresti in momentul in care iti propui sa selectezi un ulei moto de cea mai buna calitate.

Iata la ce aspecte trebuie sa iei in calcul!

Alegerea celor mai bun ulei moto

Uleiurile sunt foarte importante pentru lubrifierea pieselor in miscare, pentru protectia acestora si prelungirea vietii motorului. Pentru motociclete, avand in vedere diversitatea de motoare si utilizari, respectiv diferentele mari de temperatura de la noi din tara intre sezonul rece si cel cald, exista o gama larga de uleiuri atat specifice pe clase, cat si universale. Citind acest ghid vei afla cum iti poti reduce costurile cu intretinerea motorului, cum sa alegi un ulei de motocicleta la un pret bun si care sa fie compatibil cu modelul tau de vehicul. In continuare, iti prezint criteriile cele mai importante de care sa tii seama cand iei o decizie.

Uleiul moto Motul  pentru furca motocicletei ajuta la controlul suspensiei ghidonului, ca lubrifiant, si este folosit in special pentru modelele de curse.

Urmatoarele criterii sunt definitorii cand alegi un ulei moto:

Vascozitatea

Pentru a asigura ungerea optima a motorului, uleiul trebuie sa isi pastreze caracteristicile si sa ajunga rapid la piesele in miscare. Uleiul este mai subtire la temperaturi inalte si mai gros la cele scazute, astfel, in functie de temperatura ambianta, trebuie sa alegi vascozitatea necesara.

Conform SAE (Societatea inginerilor din industria de autovehicule) uleiurile se clasifica in monograde si multigrade.

Cele monograd sunt definite de o singura temperatura (scazuta sau ridicata) de ex. 10W reprezinta -20 grade iarna / Winter, iar 40 reprezinta +35 grade.

Uleiurile multigrad pastreaza vascozitatea atat la temperaturi scazute, cat si crescute, codificarea fiind un grup de cifre, urmat de W (winter) si alt grup de cifre (de ex. 10W 40: – 20 grd. : + 35 grd.). Acest tip de ulei este recomandat soferilor care folosesc motocicleta atat pe perioada iernii, cat si vara.

Brandul

Printre cele mai cunoscute branduri de uleiuri de motor sunt: Castrol, Motul, Ravenol, Repsol, Valvoline. Multi prefera Motul drept ulei moto.

Continutul de aditivi

Aditivii sunt combinati cu uleiurile in proportie de pana la 25% in scopul de a imbunatati anumite calitati ale acestora. Astfel, sunt aditivi pentru vascozitate, pentru curatire, antiuzura, antioxidare. Acestia ajuta la etanseizare !

spot_imgspot_img