Un alt județ din România decide că este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor – Coronavirus

Purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul instituţiilor de învăţământ din judeţul Botoșani, începând de marți. O astfel de măsură a intrat în vigoare de luni și în județul Galați.

Decizia a fost luată luni de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoșani, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, citat de stiri.botosani.ro.

“Începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Botoșani, precum și în perimetrul acestora”, este decizia CJSU.

De asemenea, CJSU a decis ca Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” să primească trei containere modulare pentru triajul epidemiologic al tuturor pacienţilor.

În județul Galați, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie, de luni, nu numai în școli, ci și în curțile acestora și pe o rază de 100 de metri în jurul acestora, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *