Un angajat CJ Satu Mare și-a dat demisia pentru că avea salariu 6.500 de lei „fără să facă absolut nimic”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ciprian Tișea, un consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia pentru că nu făcea nimic și era plătit cu 6.500 de lei, scrie PresaSM.

functionar publicFoto: DreamsTime

Potrivit demisiei publicate de PresaSM, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat în data de 19.08.2022 la Consiliul Judeţean Satu Mare în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, dar pe 1 februarie și-a înaintat demisia.

  • „Demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”, scrie Ciprian Tișea în demisia sa.

Mai mult, acesta spune că în incinta unor birouri din Consiliul Județean doar se râdea, fără să se muncească.

  • ”În antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy. Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică”.

Ciprian Tișea acuză de asemenea că nici cei doi vicepreședinți PSD din cadrul Consiliului Județean Satu Mare nu ar avea atribuții.

  • ”În data de 4 ianuarie 2023 am fost convocați la ședință de cei doi vicepreședinți, ocazie cu care în prezența celorlalți colegi, cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții”.

Contactat de PresaSM, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că vicepreședinții au atribuții clare.

  • ”Nu e treaba mea să știu ce atribuții au consilierii celor doi vicepreședinți. Eu știu că cei doi vicepreședinți au atribuții clare, doar împreună am lucrat două luni la perfectarea bugetului județului Satu Mare. În rest, eu nu comentez”.

Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, spune că „nu vrea să creadă că se încearcă destabilizarea PSD, căci nu au nicio șansă!”

spot_imgspot_img