Un băiețel de 6 ani din Gorj, scos ilegal din țară și dus în Germania. Părinții, bănuiți că l-au vândut pentru câteva sute de lei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Este anchetă în județul Gorj, după ce un băiețel de șase ani a fost scos din țară cu o procură falsă și dus în Germania. Potrivit unor surse citate de News.ro, părinții sunt bănuiți că l-au vândut pe micuț pentru o sumă de câteva sute de lei. Copilul se află acum în grija autorităților germane și urmează să fie efectuată procedura de a fi adus în România. Procurorii DIICOT investighează acum acest caz.

Copil luat de lângă mamăFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Autorităţile efectuează o anchetă după ce un copil în vârstă de 6 ani, dintr-o comună din judeţul Gorj, ar fi fost scos din România şi dus în Germania prin utilizarea unor acte false, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Verificările în acest caz au demarat după ce DGASPC Gorj a primit o adresă din partea Autorităţii Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în luna aprilie a acestui an, conform căreia un copil ar fi fost vândut şi dus în Germania.

„Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu. S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială-plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti”, a declarat pentru, News.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Surse locale au precizat pentru News.ro că primele date din anchetă arată că băieţelul, care a împlinit şase ani în luna martie a acestui an, a fost vândut pe o sumă de câteva sute de lei.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei.

Acolo au fost găsiţi sora mai mare a băieţelului şi fratele mai mic al acestuia. Fata are opt ani, iar fratele cel mic are doi ani şi opt luni.

Ambii se află acum la asistenţi maternali şi urmează un program de consiliere psihologică. Autotrităţile au cerut pentru cei doi copii şi alte investigaţii medicale.

Director general al DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu şi ministrul Familiei, Natalia Intotero, au vizitat pe cei doi fraţi ai minorului la domiciliul asistenţilor maternali, purtând discuţii cu aceştia.

Copilul se află acum în grija autorităților germane și urmează să fie efectuată procedura de a fi adus în România.

„Am luat legătura cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și am solicitat deplasarea în regim de urgență în Germania pentru a putea purta discuții la fața locului cu autoritățile din Germania în vederea urgentării repatrierii minorului în țară, el fiind cu cetățenieromână. Am avut o discuție și cu doamna ministru Odobesc în acest sens, astfel încât toate demersurile pentru deplasare să fie urgentate”, a declarat Intotero la Digi4.

Oficialii DGASPC Gorj au precizat că „după clarificarea situaţiei juridice a minorului aflat în Germania, instituţia va interveni în preluarea acestuia şi instituirea unei măsuri de protecţie specială”.

spot_imgspot_img