Un bombardament rusesc asupra unei uzine din estul Ucrainei a ucis cel puţin zece oameni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un bombardament rusesc asupra unei uzine din Avdeevka (estul Ucrainei) s-a soldat marţi cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, a anunţat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko.

Război în UcrainaFoto: Matthew Hatcher/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oficialul a adăugat că „informaţiile mai trebuie clarificate şi numărul de victime ar putea fi probabil mai mare”. El a acuzat forţele „ocupantului rus” că au ţintit intenţionat muncitorii care ieşiseră din schimb şi aşteptau autobuzul.

Avdeevka este un oraş cu circa 30.000 de locuitori, aflat pe linia frontului, la doar câţiva kilometri de Doneţk, „capitala” secesioniştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, relatează AFP și Agerpres.

În localitate au avut deja loc mai multe lupte de la începutul războiului purtat din 2014 între separatişti şi forţele guvernamentale ucrainene. În 2017, acolo au murit în doar o săptămână 27 de civili şi militari, reaminteşte AFP. Potrivit agenţiei, după 24 februarie, când a început invazia Rusiei în Ucraina, situaţia la Avdeevka a fost relativ calmă, însă a mai avut loc un bombardament în 24 aprilie.

Proprietarul uzinei lovite marţi – cea mai mare cocserie din Ucraina şi una din cele mai mari din Europa – a declarat că înainte de război avea peste 4.000 de angajaţi.

___

spot_imgspot_img