Un comandant al batalionului Azov speră să fie evacuat și batalionul său din uzina Azovstal: Noi nu avem intenția de a ne preda

În ciuda evacuării a aproximativ 100 de civili de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol către teritoriul stăpânit de Ucraina, un comandant al batalionului Azov spune că în continuare au rămas foarte mulți răniți, potrivit BBC. Totodată, acesta spune că soldații nu se vor preda și așteaptă să fie evacuați și ei.

Capitanul Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al Regimentului AzovFoto: Captura video

“Încă mai sunt răniți și în fabrică. Nu au fost evacuați încă, dar sperăm că vor fi luați de aici. Starea lor este gravă, au nevoie de tratament medical adecvat, alimentație adecvată pentru a se recupera”, a declarat căpitanul Sviatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului Azov, pentru BBC.

Au rămas probleme cu mâncarea și apa, a spus el, dar cei rămași „încearcă să tagă de ceea ce avem cât mai mult posibil”.

Pe lângă speranța ca civilii rămași să fie evacuați, el a spus, „suntem dispuși să ripostăm și nu intenționăm să ne predăm”.

El a spus că speră că oficialii ucraineni și liderii altor țări vor „face tot posibilul pentru a evacua garnizoana noastră din Mariupol”.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate duminică din clădirile din jurul uzinei Azovstal, dar și din subsolurile oțelăriei, unde se adăpostiseră de bombardamente.

Primele imagini video cu operațiunea de salvare a civililor care se adăpostiseră în subsolurile uzinei Azovstal, ale cărei clădiri sunt distruse aproape în totalitate, arată cum militarii ucraineni cum își intind mâinile către oamenii care se chinuiau să iasă din fabrica distrusă, cățărându-se pe bucăți de moloz, peste care soldații puseseră o scară.

Palamar a spus înre-un interviu mai vechi de săptămâna aceasta, acordat Reuters, că peste 500 de răniți se află în uzina Azovstal, ultima redută controlată de apărătorii ucraineni după ce orașul-port de la Marea Azov a fost încercuit complet de forțele armate ale Rusiei încă de pe 5 martie, a 10-a zi a războiului din Ucraina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *