spot_img

Un congresman vrea ca săptămâna de lucru de 32 de ore să devină lege în SUA

Date:

Proiectul de lege se aplică lucrătorilor neexceptaţi, care lucrează de obicei cu ora în domenii precum agrement şi ospitalitate, transport, construcţii, producţie, comerţ.

 

Acest lucru este intenţionat, a declarat Takano. „Conversaţiile serioase despre săptămâna de lucru redusă au loc pentru profesiile cu gulere albe. Ceea ce va face proiectul meu de lege este să stimuleze conversaţia despre cum democratizăm această normă pentru alte sectoare ale forţei de muncă, astfel încât toată lumea să beneficieze”.

Noul program ar putea “creşte fericirea omenirii”

Takano a introdus pentru prima dată legislaţia în Congres în 2021. A fost aprobată de Congressional Progressive Caucus, a făcut turul pe internet, dar în cele din urmă nu a reuşit să avanseze în Congres, potrivit CNBC.

 

Takano spune că este pasionat de săptămâna de lucru de 32 de ore pentru a aduce “o schimbare semnificativă care va creşte fericirea omenirii”. Aceasta este o declaraţie foarte mare. Dar a fost o declaraţie importantă acum 100 de ani, când le-am oferit oamenilor weekend-ul prin adoptarea Legii privind standardele de muncă echitabile”, care a stabilit o săptămână de lucru de 40 de ore şi a creat alte protecţii pentru lucrători. „Toate acestea fac parte din discursul justiţiei sociale”, spune el.

 

Susţinătorii spun că o săptămână scurtată ar împinge companiile să angajeze mai mulţi oameni, ar creşte participarea pe piaţa muncii şi ar crea “o concurenţă mai sănătoasă la locul de muncă, care le dă putere lucrătorilor să negocieze pentru salarii şi condiţii de muncă mai bune”, potrivit unui comunicat al echipei lui Takano.

 

Reintroducerea proiectului de lege în Congres urmează titlurilor de presă despre succesul unui program pilot global şi noile propuneri care circulă în Maryland.

 

Aproape 3.000 de lucrători din Marea Britanie, de la 61 de companii, au finalizat recent un proiect pilot de şase luni al săptămânii scurtate, derulat de organizaţia nonprofit 4 Day Week Global. Întreprinderile au raportat o îmbunătăţire a productivităţii, a veniturilor, a moralului şi a culturii de echipă, în timp ce indivizii au văzut beneficii pentru sănătatea, finanţele şi relaţiile lor.

 

Mai mult de 900 de lucrători din 33 de întreprinderi din SUA şi Irlanda au trecut prin acelaşi program anul trecut şi niciunul dintre ei nu se va întoarce la modelul de cinci zile.

Criticii sunt îngrijoraţi 

Nu toată lumea este de acord cu o lege privind săptămâna de lucru de 32 de ore. Când i s-a cerut un comentariu, un purtător de cuvânt al Societăţii pentru Managementul Resurselor Umane a trimis CNBC Make It la o declaraţie anterioară prin care se opunea unei legislaţii similare introduse anul trecut în Adunarea Californiei.

 

Criticii se opun legislaţiei pentru “abordarea sa unică”, scrie Emily M. Dickens, şef de personal şi şef al afacerilor guvernamentale la SHRM. Dickens scrie că un proiect de lege similar ar putea exacerba deficitul de personal, ar creşte costurile forţei de muncă şi ar face viaţa mai dificilă pentru profesioniştii din domeniul resurselor umane şi pentru întreprinderile “care se luptă să se recupereze din cele mai grele zile ale pandemiei”.

 

Acum, că legea privind săptămâna de lucru de 32 de ore s-a întors în Congres, Takano spune că următorul pas este “să facă tot mai mulţi oameni să înţeleagă argumentele în favoarea ei, să aducă în discuţie directorii de afaceri şi angajaţii care au experimentat efectele pozitive ale unei săptămâni de lucru mai scurte şi să înceapă să reducă anxietăţile legate de schimbare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related