Un fost inginer auto Apple pledează vinovat pentru furt de secrete comerciale. Cui voia să vândă informațiile

Date:

Un fost inginer de la Apple a pledat luni vinovat pentru furt de secrete comerciale din cadrul programului de mașini cu conducere autonomă în curs de dezvoltare al producătorului iPhone, transmite Reuters.

Logo-ul AppleFoto: Valentin Armianu, Dreamstime.com

Procurorii federali americani susțin că Xiaolang Zhang a descărcat planul unei plăci de circuite pentru proiectul de mașini autonome de la Apple după ce și-a dezvăluit intenția de a lucra pentru un startup chinezesc de mașini care se conduc singure și după ce și-a rezervat un zbor în ultimul moment spre China.

El a fost arestat pe aeroportul din San Jose după ce a trecut de un punct de control de securitate.

Xpeng, producătorul chinez de mașini electrice la care Zhang s-a alăturat după ce a părăsit Apple în 2018, a declarat marți pe contul său Sina Weibo de pe Twitter că firma nu a avut niciun litigiu cu Apple în această problemă și că nu a fost implicată sub nicio formă în cazul lui Zhang.

Inițial, Zhang a pledat nevinovat la acuzațiile aduse, dar, potrivit unor documente judiciare de luni, acesta a ajuns la un acord cu procurorii și și-a schimbat pledoaria.

Acordul de recunoaștere a vinovăției este încheiat, iar sentința va fi stabilită în luna noiembrie.

Avocatul lui Zhang a confirmat acordul de recunoaștere a vinovăției, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Jizhong Chen, un alt fost inginer Apple acuzat de furt de secrete comerciale, a pledat nevinovat. Acesta va fi audiat pe 29 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related