Un motostivuitor diesel face diferenta la locul de munca

Industria grea nu ar mai fi la fel fara ajutorul utilajelor de mare tonaj, capabile sa mute greutati mari sau sa transporte materiale in locuri putin accesibile pentru oameni. Un motostivuitor diesel se numara printre investitiile principale pe care orice antreprenor din domeniu trebuie sa le faca.

Motostivuitorul este un vehicul industrial de mici dimensiuni, care are o platforma cu o furca actionata hidraulic, atasata in fata, care poate fi ridicata sau coborata pentru a manipula o anumita incarcatura.

Fiecare motostivuitor are o limita de greutate si o capacitate maxima de incarcare. Asadar este esential sa cunoasteti aceste informatii. 

Capacitatea maxima de incarcare. Aceasta se refera la greutatea maxima pe care motostivuitorul o poate transporta in siguranta. Aceste informatii pot fi gasite pe placuta cu date tehnice.

Inaltimea de ridicare. Un motostivuitor care are catarg mare are, de obicei, doua trepte de ridicare. Una se refera la greutatea maxima pe care utilajul o poate incarca la o inaltime mica si cealalta se refera la greutatea maxima suportata la cea mai mare inaltime de ridicare a motostivuitorului.

Inaltimea catargului. Catargul poate fi format din mai multe elemente, de la 2 pana la 4 elemente de deschidere. Cu cat catargul este format din mai multe elemente de deschidere, cu atat inaltimea de ridicare este mai mare.

Dintre toate motostivuitoarele, cele actionate diesel sunt masinariile cele mai mari din aceasta categorie, insa si cele cu cea mai mult aputere de tractiuni si ridicare.

Ideal pentru aplicatii exterioare si capabil sa functioneze la capacitate maxima pe timp umed, stivuitorul diesel este, in mod traditional, mai putin costisitor decat stivuitorul electric.

Accesibil cu usurinta 24 de ore pe zi, aceasta optiune nu are timp de nefunctionare, deoarece utilizatorul trebuie pur si simplu sa umple rezervorul cu motorina atunci cand devine gol (fata de nevoia sa astepte pentru a-si reincarca bateria).

Nu trebuie rezervat spatiu suplimentar pentru o statie speciala de incarcare a bateriei pentru un stivuitor diesel pentru ca poate fi parcat oriunde este convenabil.

Performanta generala a unui stivuitor cu motor diesel – inclusiv capacitatile sale de acceleratie si viteza de ridicare – este superioara omologului sau. Mai mult, capacitatea bateriei acestui stivuitor poate face fata cu usurinta adaugarii si utilizarii oricaror accesorii hidraulice necesare. Dimpotriva, cu cat mai multe componente acceseaza puterea de la bateria stivuitorului electric, cu atat mai repede se consuma bateria si puterea generala a stivuitorului electric.

De asemenea, la fel de importanta precum motostivuitorul este si un transpalet electric, care se foloseste zilnic in depozite, in spatiul de primire marfa sau chiar si pe santierele navale. 

Transpaletele electrice simplifica pur si simplu deplasarea incarcaturilor paletizate. Acestea utilizeaza energie stocata intr-o baterie, creand avantajul actionarii si al ridicarii puterii, ceea ce reduce efortul necesar unui operator pentru a muta produsul. De asemenea, permite functionarea pentru a maximiza productivitatea prin eliminarea functiilor actionate manual.

Acest echipament este clasificat ca pietonal si nu necesita un permis special pentru a fi folosit. Este recomandat ca fiecare persoana care foloseste echipament pietonal sa fie instruita de catre un supraveghetor de santier si sa i se arate modul corect de operare a unitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *